Η λύση του μυστηρίου: Η αλήθεια για το «εξαφανισμένο αεροπλάνο που προσγειώθηκε 35 χρόνια μετά»

Στο παγκόσμιο λίκνο των θεωριών συνομωσίας τα πάντα μπορούν να συμβούν…

Η μοιραία πτήση ΜΗ370 της Malaysia Airlines το Μάρτιο του 2014 ήταν η έκτη μυστηριώδης εξαφάνιση σκάφους στην αεροπορική ιστορία. Ή μάλλον 12η, αν δεν συνυπολογίσουμε ως ένα γεγονός την πιο διάσημη τέτοια, την εξαφάνιση έξι αεροσκαφών (και 27 ανδρών) του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στο Τρίγωνο των Βερμούδων, στις 5 Δεκεμβρίου του 1945.

Μία από αυτές είναι και η πτήση 513 της Santiago Airlines, που στις 4 Σεπτεμβρίου του 1954 απογειώθηκε από το Άαχεν της Γερμανίας, με προορισμό το Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας.

Ο πύργος ελέγχου έχασε την επικοινωνία με το πιλοτήριο περίπου στα μισά της 18ωρης διαδρομής και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Όλες οι έρευνες της χιλιάνικης εταιρίας για να βρεθούν τα ίχνη του αεροπλάνου και να δοθεί μια εξήγηση στο τι συνέβη έπεσαν στο κενό. 

Τίποτα δεν έγινε γνωστό για την τύχη του τετραμελούς πληρώματος και των 88 επιβατών και ύστερα από δύο χρόνια η Santiago Airlines έβαλε λουκέτο, έχοντας αποτύχει να αντλήσει οποιοδήποτε στοιχείο.

Τριανταπέντε χρόνια αργότερα, μια είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Weekly World News» σόκαρε, σε πρώτη… ανάγνωση, την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με αυτό, στις 12 Οκτωβρίου του 1989 ένα αεροσκάφος προσέγγισε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Πόρτο Αλέγκρε, χωρίς να λάβει άδεια από τον πύργο ελέγχου, καθώς δεν υπήρχε καμία αντίδραση στις ειδοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Το αεροσκάφος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, επιχείρησε μία καθ’ όλα ασφαλή προσγείωση, αλλά οι πόρτες του μετά από αυτήν παρέμειναν ερμητικά κλειστές. Όταν άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου επενέβησαν και μπήκαν στο αεροπλάνο για να δουν τι συμβαίνει, το αίμα στις φλέβες τους πάγωσε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντίκρισαν 92 σκελετωμένους ανθρώπους, που βρίσκονταν κανονικά στις θέσεις τους. Ομοίως και ο κυβερνήτης Μιγκέλ Βίκτορ Κούρι, που βρέθηκε με το πιλοτήριο στα χέρια, σε σκελετωμένη μορφή.

Η συνταρακτική… αποκάλυψη της εφημερίδας ήταν ότι επρόκειτο για την πτήση 513 της Santiago Airlines. Προφανώς η «Weekly World News» δεν σοβαρολογούσε. Ήταν άλλωστε μια σατιρική εφημερίδα φανταστικού περιεχομένου που κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. από το 1979 έως και το 2007. Αρκετά δημοφιλής για τις ιστορίες μεταφυσικού ή υπερφυσικού ενδιαφέροντος, αλλά και για τη σατιρική προσέγγιση των ειδήσεων, επανεμφανίσθηκε το 2009 σε online έκδοση.

Το εκπληκτικό είναι ότι το δημοσίευμα αναπαράχθηκε κατά κόρον, βρίσκοντας ευήκοα (ψεκασμένα) ώτα και ανταπόκριση από κάθε λογής συνομωσιολόγους, σε μια χώρα (ΗΠΑ) που έτσι κι αλλιώς είχε αναδειχθεί πολλά χρόνια πριν σε παγκόσμιο λίκνο των μεταφυσικών θεωριών, με πυλώνες το Τρίγωνο των Βερμούδων και τον εξωγήινο του Ρόσγουελ.

Το πολύκροτο δημοσίευμα για την πτήση 914 είναι πολύ πιθανό να είχε βασιστεί στο επεισόδιο «The Odyssey of Flight 33» του 1961 από την τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου «The Twilight Zone», όπου ένα DC-3 προσγειώνεται με ασφάλεια, πίσω στο 1939, χωρίς επιβάτες και πλήρωμα.

Το σενάριο να έχει ταξιδέψει στο αεροπλάνο στην τέταρτη διάσταση και να χαθεί σε μια μαύρη τρύπα για 35 χρόνια, προτού επιστρέψει με αποστεωμένο πλήρωμα φάνηκε πιστευτό σε πολλούς. Αδιάφορο ότι τέσσερα χρόνια πριν η ίδια εφημερίδα είχε δημοσιεύσει μια ανάλογη ιστορία, με θέμα την ως διά μαγείας επανεμφάνιση της πτήσης 914 της Pan Am, που (υποτίθεται ότι) είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 1955.

Πηγή: ethnos.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069