Ημερίδα Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής: «Οι αλλαγές στην Εκπαίδευση και το σχολείο που έχουν διαμορφώσει»

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 23/10/2022, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου, η ημερίδα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής με θέμα: «Οι αλλαγές στην Εκπαίδευση και το σχολείο που έχουν διαμορφώσει» με τη συμμετοχή εκπρόσωπων από 30 Ενώσεις τις Αττικής.

Στην ημερίδα χαιρετισμό απεύθυναν ο ειδικός γραμματέας της ΔΟΕ Α. Ζορμπάς, το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Δ. Ακτύπης και από το Συντονιστικό μαθητών Αθήνας ο μαθητής Γ΄ λυκείου, Γ.Λ.

Παρεμβάσεις έγιναν από τον πρόεδρο του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, Αντώνη Μπενέτο καθώς και από τον πρόεδρο του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, Νάσο Χαλκίδη.

Η ημερίδα αποτέλεσε μια ακόμη προσπάθεια της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής να φωτίσει πλευρές από όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει και τον απόηχό τους στην εκπαίδευση των παιδιών με την εισηγητική ομιλία της Βαγγελιώς Πλατανιά, Ειδικής Γραμματέας του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ. Στην συνέχεια πήρε το λόγο η Ζαρκάδα Ρούλα, νηπιαγωγός και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αττικής, εστιάζοντας αναλυτικά στις εξελίξεις στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Τελευταία εισηγητική ομιλία για τις εξελίξεις στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν της Ελίνας Χαιρικάκη, εκπαιδευτικός μουσικής στην Δευτεροβάθμια και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας όπου αναφέρθηκε αναλυτικά στις καταλυτικές αλλαγές σε αυτήν την βαθμίδα.

Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους γονείς.

Από το σύνολο της συζήτησης τέθηκε η ανάγκη για την ολοκληρωμένη διεκδίκηση του ουσιαστικού μορφωτικού ρόλου του σχολείου.

Τα υλικά της ημερίδας θα είναι σύντομα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (https://www.goneis.org/) καθώς επίσης θα αποσταλούν και ηλεκτρονικά στις ενώσεις.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069