Ημερήσιο Εκπαιδευτικό – Αθλητικό & Ψυχαγωγικό CAMP «Παιδί & Θάλασσα 2022»: Ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφών για παιδιά 5-13 ετών

To πρόγραμμα “Παιδί & Θάλασσα 2022” είναι ένα ημερήσιο camp για αγόρια & κορίτσια 5-13 ετών, που περιλαμβάνει προγράμματα  εκπαίδευσης και αναψυχής μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες στο ύπαιθρο και τη θάλασσα.

Εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες, το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με εικαστικές – εκπαιδευτικές – καλλιτεχνικές δραστηριότητες με σαφή οικολογικό προσανατολισμό.

Όλες οι δραστηριότητες για τα παιδιά:

  • Θα φιλοξενηθούν στον πανέμορφο οργανωμένο χώρο της 5ης Κατασκήνωσης του Αγίου Ανδρέα Νέας Μάκρης.
  • Τελούνται πάντα σε ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, υπό την συνεχή ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, και με τη φροντίδα πλήρως εξοπλισμένου ΙΑΤΡΟΥ. Ιδίως στη θάλασσα υπάρχουν πάντα ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ. Και φυσικά τηρούνται όλα τα ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ.
  • Οι εκπαιδευτικοί είναι έμπειροι, καταρτισμένοι, με αγάπη για την εργασία τους και το παιδί. 

Για λόγους ποιότητας και ασφάλειας, ο κάθε εκπαιδευτικός αναλαμβάνει συγκεκριμένο και περιορισμένο αριθμό παιδιών υπό την επίβλεψή του, ενώ όπου χρειάζεται τον συνδράμει και ένας η παραπάνω εθελοντές. 

Χρονοδιάγραμμα του  Προγράμματος

ΠΕΡΙΟΔΟΙΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
20 Ιουνίου – 24 Ιουνίου
27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου
3η 4 Ιουλίου – 8 Ιουλίου
4η 11 Ιουλίου – 15 Ιουλίου 
18 Ιουλίου – 22 Ιουλίου 

Ωράριο: 7:30 π.μ. -1:30 μ.μ. (με δυνατότητα απασχόλησης έως τις 4:00 μ.μ. χωρίς επιπλέον επιβάρυνση)

Ημερήσιο Πρόγραμμα

  • 7:30-8:30 Προσέλευση :Τα παιδιά προσέρχονται στην πύλη της Κατασκήνωσης όπου τα Παραλαμβάνει ο Υπεύθυνος εκπαιδευτής και τα συνοδεύει στον ισκιερό και  προστατευμένο χώρο συγκέντρωσης των τμημάτων (τα τμήματα αποτελούνται αυστηρά από 10 – 15 παιδιά). Οι Εκπαιδευτές έχουν πλήρη στοιχεία επικοινωνίας με τους Γονείς-Κηδεμόνες και ενημερώνονται καθημερινά για την υγεία των παιδιών , καθώς επίσης για το ποιος θα τα παραλάβει κατά την αποχώρηση των παιδιών και ποια ώρα συγκεκριμένα.
  • 8:30 – 9:00 Προετοιμασία για θάλασσα (έλεγχος από το γιατρό για καλή κατάσταση των παιδιών, κατάλληλη ένδυση και εξοπλισμός για θάλασσα-μαγιώ καπέλο , σανίδα θαλάσσης – αντηλιακό κλπ).
  • 9:00 – 9:15 Αναχώρηση για Παραλία. Τα παιδιά συνοδεύονται προς την παραλία με πλήρη ασφάλεια και υπό την ευθύνη των εκπαιδευτών, του Γιατρού, του Ναυαγοσώστη.
  • 9:15 – 11:00 Θαλάσσιες Δραστηριότητες. Α. Εκμάθηση βασικών και προχωρημένων στοιχείων κολύμβησης –αντίστοιχα με την ηλικία και την γνώση κολύμβησης του κάθε παιδιού.-, ύστερα από εξατομικευμένη αξιολόγηση των παιδιών. Β. Παιγνιώδεις δραστηριότητες μέσα και έξω από το νερό με σκοπό την εξοικείωση με το υγρό στοιχείο, την άθληση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία. *Συνεχής παρουσία και εποπτεία από γιατρό και ναυαγοσώστες.
  • 11:00 – 11:15 Αναχώρηση από Παραλία –Επιστροφή κατά τον ίδιο ασφαλή τρόπο.
  • 11:15 – 11:30 Ντουζ – στέγνωμα
  • 11:30 – 11:45 Αλλαγή Ρουχισμού στα Αποδυτήρια. Η αλλαγή γίνεται σε ξεχωριστά ειδικά αποδυτήρια, με τμήματα διαχωρισμένα ανά ηλικία και φύλο, υπό την διακριτική παρουσία και φροντίδα των υπευθύνων εκπαιδευτών. Τα τμήματα κοριτσιών επιβλέπονται πάντοτε από γυναίκες εκπαιδεύτριες και μόνο.
  • 11:45-12:00 Μικρό Γεύμα. Τα παιδιά συνοδεύονται προς το χώρο σίτησης όπου τρώνε το μικρό γεύμα που έχουν φέρει από το σπίτι τους, το οποίο θα πρέπει να είναι ελαφρύ και θα φυλάσσεται σε ψυγείο. Εναλλακτικά, θα λειτουργεί και το κυλικείο της κατασκήνωσης.(Εάν υπάρχει κάποιο παιδί που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, του την χορηγεί ο Γιατρός , ο οποίος αν χρειάζεται διατηρεί τα φάρμακα στο Ψυγείο)
  • 12:00 -13:30 Δραστηριότητες: Όταν τα παιδιά χωνέψουν και αφού γίνει έλεγχος ότι όλα τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση, οι γυμναστές τα συνοδεύουν προς τους αντίστοιχους χώρους όπου θα πραγματοποιούνται οι κυκλικές αθλητικές- εικαστικές – εκπαιδευτικές – καλλιτεχνικές –οικολογικές δραστηριότητες, οι οποίες θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας:
  • Αθλητικές Δραστηριότητες (Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, Τέννις, Voley, Πίνγκ Πόνγκ, Handball, Σοφτμπολ, Χόκει επί χόρτου, Μπάντμιντον, ιππασία, Ξιφασκία )
  • Ρυθμική Γυμναστική
  • Μοντέρνοι και παραδοσιακοί χοροί
  • Μαχητικές Τέχνες
  • Μουσικοκινητική αγωγή
  • Επιτραπέζια παιχνίδια
  • Ζωγραφική – χειροτεχνίες κλπ
  • Κυνήγι θησαυρού.
  • Πρωταθλήματα (με ξεχωριστή βράβευση νικητριών ομάδων, με κύπελο και μετάλλια του αντίστοιχου αθλήματος).
  • Ιππασία

*13:30-14:00 Αποχώρηση: Τα παιδιά συνοδεύονται προς τη βάση της ομάδας τους όπου μαζεύουν τα πράγματά τους και ,αφού γίνει έλεγχος ότι όλα βαίνουν καλώς, συνοδεύονται προς τον χώρο αναχώρησης, από όπου παραλαμβάνονται ΜΟΝΟ από τους Γονείς/Κηδεμόνες τους. Στους Γονείς/Κηδεμόνες δίνεται κάθε απαραίτητη ενημέρωση που αφορά στο παιδί τους.

**14:00-16:00 Δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών που οι γονείς τους επιβεβαιωμένα εργάζονται μέχρι αυτή την ώρα.

***12:45 Δυνατότητα αποχώρησης μικρότερων ηλικιών. με τον ίδιο ασφαλή τρόπο.

Παρατηρήσεις:

  • Ο Γιατρός θα είναι εξειδικευμένος, πλήρως εξοπλισμένος (και με απινιδωτή) και με ωράριο 9:00-14:00.
  • Θα υπάρχει υπεύθυνος φύλαξης του χώρου και της εισόδου, για την ασφάλεια των παιδιών.

Τί πρέπει να φέρνει το παιδί μαζί του: Καπέλο -Αθλητικά παπούτσια και κάλτσες (δεν επιτρέπεται η άθληση με σαγιονάρες – πέδιλα κλπ.). *Μαγιό – σαγιονάρες – πετσέτα – αντηλιακό – δεύτερη αλλαξιά ρούχων (τις ημέρες επίσκεψης στη θάλασσα). *Μπουκαλάκι ή παγουράκι με νερό. *Φάρμακα λόγω φαρμακευτικής αγωγής (τα οποία παραδίδονται στον Ιατρό και παρέχονται μόνο από αυτόν, ενώ εάν χρειάζεται διατηρούνται στο ψυγείο).* Ελαφρύ γεύμα (πχ σάντουιτς, φρούτα, κλπ.) – Εναλλακτικά θα λειτουργεί και το κυλικείο της Κατασκήνωσης.

Τί ΔΕΝ πρέπει να φέρνει το παιδί μαζί του: Τιμαλφή – πολλά χρήματα – επικίνδυνα αντικείμενα (πχ σουγιάς, αναπτήρας).*Παιχνίδια (πχ νεροπίστολα) Το πρόγραμμα παρέχει όλον τον εξοπλισμό και τα παιχνίδια που χρειάζονται.*Βατραχοπέδιλα, μάσκες.*Βαρύ και πολύ φαγητό που χωνεύεται δύσκολα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

  • Η Εγγραφή πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στο www.marathon.gr (όπου ο Γονέας –Κηδεμόνας αναλαμβάνει “ενυπόγραφα” την ευθύνη για την κατάσταση υγείας του παιδιού του και θα πρέπει να αναφέρονται τυχόν ιατρικά θέματα πχ αλλεργίες, ευαισθησίες (πχ στον ήλιο), φοβία στο νερό, πρόσφατοι ή παλιότεροι τραυματισμοί κλπ. Όλες οι ιατρικές πληροφορίες παρέχονται μόνο στο Ιατρικό Επιτελείο και στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό , με πλήρη εχεμύθεια και αποκλειστικά για την ασφάλεια του παιδιού) και ολοκληρώνεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής στην 5η Κατασκήνωση σε ημερομηνίες που θα γνωστοποιηθούν.
  • Περίοδος εγγραφών έως εξαντλήσεως των θέσεων και το αργότερο έως Σάββατο 11 Ιουνίου 2022. Μετά τις 11 Ιουνίου 2022 στις εγγραφές –εάν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις – προστίθεται  κόστος 25%.

Κόστος ανά περίοδο (Εγγραφές έως 11/6/2022): 60€/άτομο, 55€/το δεύτερο παιδί, δωρεάν το τρίτο παιδί.

Κόστος ανά περίοδο (Από 12/6/2022 και έπειτα): 75€/ατομο, 65€/το δεύτερο παιδί, δωρεάν το τρίτο παιδί.

ΓΕΝΙΚΑ

  • Οι Γονείς/Συνοδοί παραδίδουν τα παιδιά τους στους υπεύθυνους εκπαιδευτές και έκτοτε δεν επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή τους στο χώρο των δραστηριοτήτων.

Χάριν ασφαλείας και ομαλής διεξαγωγής του προγράμματος, το ωράριο κατά την προσέλευση και αποχώρηση θα τηρείται πιστά και απαρέγκλιτα και στον ενδιάμεσο χρόνο η πύλη εισόδου θα παραμένει κλειστή.

Δείτε την φόρμα Εγγραφής

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069