Καιρός: Χιονίζει σε Βίλια και Ιπποκράτειο πολιτεία

Δείτε live εικόνα από τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα

Οι θυελλώδεις βοριάδες θα κάνουν το κρύο τσουχτερό τις επόμενες ημέρες – Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ήπιο καιρό τα Χριστούγεννα – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες  σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα παρατηρούνται σήμερα το πρωί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι οποίες θα εξασθενήσουν σταδιακά μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι τοπικές βροχές και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο που επίσης σημειώνονται στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική  Στερεά και στα νησιά του Αιγαίου, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης και κατά διαστήματα στα κεντρικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα (ιδίως σε ανατολική Θεσσαλία και Εύβοια).

Δεν αποκλείεται η εκδήλωση καταιγίδων στο Αιγαίο, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω και θα φτάσουν τα επτά  μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό 

-Βροχερός ο καιρός στα ανατολικά μέχρι τα μέσα της εβδομάδας με παροδικές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές αλλά και στα βόρεια ημιορεινά

-Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα).

Χιόνια έχουν σκεπάσει και την Πάρνηθα, με το forecast weather greece να ενημερώνει τους πολίτες: «Αν έχετε σκοπό να ανεβείτε στην Πάρνηθα, να έχετε αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Ο καιρός σε τρεις ώρες θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση. Υπάρχει πιθανότητα και να αποκλειστείτε».

Σήμερα Τρίτη στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς και μόνο την ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πηγή: protothema.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069