Καιρός – Χριστούγεννα: Τάση για ψυχρή εισβολή και χιόνια από τις 20 Δεκεμβρίου (Βίντεο)

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το αμερικανικό προγνωστικό καιρικό μοντέλο, από τις 20 Δεκεμβρίου, πολικής προέλευσης αέριες μάζες θα μπουν στην κεντρική Ευρώπη και με την ανύψωση του αζορικού αντικυκλώνα στη δυτική Ευρώπη, θα καταφέρουν -εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η τάση- να μπουν και στην Ελλάδα.

Τα σημερινά στοιχεία φέρνουν χιονοκαιρία από τις 20 του μήνα, όμως είναι πολύ νωρίς -πραγματικά- για να ασχοληθούμε με το αν, που και σε τι υψόμετρα θα χιονίσει.

Το σημερινό σενάριο φέρνει χιόνια και στα πεδινάκαθώς το ψύχος θα υπάρχει, όμως έχουμε δει ουκ ολίγες φορές να ανατρέπονται δεδομένα μέσα στις 4 μέρες πρόγνωσης, οπότε καταλαβαίνετε ότι στις 12 μπορεί να δούμε εντελώς διαφορετικά σενάρια.

Ως τάση, ωστόσο, κι επειδή και ο Σάκης Αρναούτογλου στην αναλογική εκτίμησή του για τον Δεκέμβριο, έχει δει από τα τέλη του Νοέμβρη αυτήν την ψυχρή εισβολή μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, την κρατάμε και την καταγράφουμε.

Τα χιόνια θα κινηθούν από βορρά προς νότο και φαίνεται ότι θα φτάσουν έως και τα βόρεια προάστια της Αττικής, αν -επαναλαμβάνουμε- επιβεβαιωθεί αυτή η τάση.

Δείτε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών πανευρωπαϊκά και την ψυχρή εισβολή από τις 20 του Δεκέμβρη, στη συνέχεια την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών, όπου θα παρατηρήσετε ότι η χώρα μας θα δέχεται διαδοχικές κακοκαιρίες έως και τις 24 Δεκεμβρίου που φτάνει η πρόγνωση του GFS.

Και τέλος, τον χάρτη χιονοκάλυψης της χώρας, με τις έντονες χιονοπτώσεις μετά τις 20 του μήνα να είναι σε θέση να δημιουργήσουν συνθήκες για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων μέσα στα Χριστούγεννα.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069