Καιρός: Η «Μπάρμπαρα» φεύγει, ο παγετός μένει

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έμεινε αρκετά στη χώρα μας φέρνοντας πυκνές χιονοπτώσεις, βροχές και θυελλώδεις ανέμους σε πολλές περιοχές. Πλέον έχει υποχωρήσει όμως οι πολικές θερμοκρασίες και ο παγετός μένουν.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου τα θερμόμετρα έδειξαν και -10 βαθμούς Kελσίου στη βόρεια Ελλάδα. Οι αρνητικές θερμοκρασίες θα συνεχίζονται κεντρικά, βόρεια και στα ορεινά ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και, μάλιστα, αρκετά κάτω από το μηδέν.

Αυτό το Σαββατοκύριακο πολλές ώρες θα σημειωθεί ηλιοφάνεια με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Λίγες βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Κρήτη το Σάββατο.

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, ενώ στα ορεινά μάλιστα θα χιονίσει για λίγο. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν στο Αιγαίο ως τουλάχιστον την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Όπως αναλύει ο κ. Γιαννόπουλος για σήμερα Παρασκευή 10/2, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο, που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 6 με 8 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων θα έχουμε από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 8 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει μέχρι τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069