Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σφοδρό νέο «χτύπημα» σε λίγες ώρες – Μεγάλος κίνδυνος για την Αττική!

0

Η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που έπληξε και την Αττική είναι σε εξέλιξη, όμως έρχεται δεύτερο σφοδρό κύμα -κυρίως από το μεσημέρι και μετά- σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Βροχερό σκηνικό, «μαύρος» ουρανός και ισχυρή καταιγίδα. Το ξημέρωμα της Πέμπτης βρήκε την Αττική σε ένα άκρως φθινοπωρινό σκηνικό που έφερε όμως διακοπές ρεύματος στα νότια προάστια αλλά και χάος στους δρόμους. Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει ξεκινήσει την επέλασή της από τη Δυτική Ελλάδα και την πρωτεύουσα, ενώ βροχές σημειώνονται και σε περιοχές της Κρήτης, στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Η κατάσταση φαίνεται προς ώρας να έχει βελτιωθεί, ωστόσο, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέο «χτύπημα» από το μεσημέρι και μετά και μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Ειδικότερα, η νεότερη πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη σημειώνει ότι καθώς πηγαίνουμε προς το μεσημέρι-απόγευμα τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν πιο ανατολικά και θα επηρεαστεί ολόκληρη η χώρα, αλλά θα έχουμε και τοπικά έντονα φαινόμενα με καταιγίδες ικανές να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

«Θέλει προσοχή, θα πέφτει πολύ νερό σε σύντομο χρονικό διάστημα και άρα τα φαινόμενα μπορεί να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα» υπογράμμισε ο μετεωρολόγος του Open. Έντονα φαινόμενα προέβλεψε και για την Αττική προς το μεσημέρι.

«Αύριο περιμένουμε ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα βαθύνει αρκετά στα ανοιχτά του νοτίου Ιονίου και δεν αποκλείεται να αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και να προσεγγίσει την ένταση ενός μεσογειακού κυκλώνα» λέει ο κ. Μαρουσάκης και προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πάλι στο σύνολο της χώρας.

Μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει για περιοχές του Ιονίου, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Βοιωτία, την Αττική, την Χαλκιδική και τις Σποράδες.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού:

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, iσχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σημειώνονται από το βράδυ της Τετάρτης 13/10, ενώ χιονοπτώσεις καταγράφονται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου.

Στο σχήμα που ακολουθεί παρουσιάζεται επεξεργασμένη εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat -11 το πρωί της Πέμπτης 14/10. Με μωβ και κόκκινες αποχρώσεις παρουσιάζονται τα υψηλότερα νέφη τα οποία αντιστοιχούν στις περιοχές εντονότερων βροχοπτώσεων.

Στο ίδιο σχήμα φαίνονται και οι κεραυνοί, όπως αυτοί καταγράφονται από το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ένθετος ο πίνακας των 8 σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Πέμπτης 14/10.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *