Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον βιασμό του 17χρονου στις φυλακές

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα του βιασμού και κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του 17χρονου από την Κρήτη, ο οποίος κατήγγειλε τα όσα έζησε στις φυλακές Κασσαβέτειας, παρήγγειλε η εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου.

Εξάλλου χθες, ο γενικός γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής παρήγγειλε ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση.

Η καταγγελία του 17χρονου

«Με βίαζαν πέντε άτομα σχεδόν κάθε βράδυ για περίπου 15 ημέρες μέχρι που αποφυλακίστηκα» κατήγγειλε ο 17χρονος μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα Cretalive.gr. Καταγγέλλει επίσης ότι η ομάδα των ατόμων, τους οποίους και κατονομάζει, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλο παιδί στις φυλακές.

Στις 20 Μαρτίου, τρεις ημέρες αφ’ ότου αποφυλακίστηκε από το ειδικό κατάστημα κράτησης, η μητέρα μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακλείου για να καταγγείλει όσα της είχε εκμυστηρευτεί ο γιος της, μέσα στο αυτοκίνητο, λίγη ώρα μετά την αποφυλάκιση του.

Ο 17χρονος κλήθηκε να δώσει κατάθεση παρουσία ψυχολόγου, ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. Πλέον η διερεύνηση των βαρύτατων καταγγελιών είναι σε εξέλιξη.

Ο εγκλεισμός του σε κατάστημα νέων είχε κριθεί αναγκαίος περισσότερο για λόγους σωφρονισμού και αναμόρφωσης μετά από σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο με τη μεγαλύτερη αδερφή του.

Όπως καταγγέλει, την πρώτη μέρα στη φυλακή, του έκλεψαν τα ρούχα και τον εξανάγκασαν να παίξει ξύλο με συγκρατούμενο του. Ήταν το απαραίτητο τελετουργικό υποδοχής. Το αναπόφευκτο καψώνι του νεοεισερχόμενου. «Αν δεν το έκανα, θα έπεφταν πάνω μου 20 άτομα να με χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές» υποστηρίζει.

Επικοινώνησε τηλεφωνικά με συγγενικό του πρόσωπο για να τους αναφέρει τον ξυλοδαρμό, όμως το τηλεφώνημα έγινε αντιληπτό από άλλα παιδιά που τον ξυλοκόπησαν ξανά.

Ο ίδιος από τη δεύτερη μέρα εγκλεισμού του ζήτησε να μεταφερθεί σε πτέρυγα προστασίας, όμως και αυτό διέρρευσε και δέχθηκε νέο ξυλοδαρμό, μετά τον οποίο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι γονείς του ενημερώθηκαν για τον βάναυσο ξυλοδαρμό του κατόπιν δικής τους επιμονής καθώς το παιδί είχε να επικοινωνήσει μαζί τους τρεις ημέρες και είχαν αρχίσει να ανησυχούν.

Το αποκορύφωμα ήταν οι αποκαλύψεις για τους συνεχείς βιασμούς, από την ομάδα των πέντε ατόμων.

«Η οικογένεια αποφάσισε με σθένος και θάρρος να δημοσιοποιήσει αυτό το περιστατικό διότι θέλει να είναι η τελευταία οικογένεια που υφίσταται τέτοιου είδους έκνομες δραστηριότητες εις βάρος του παιδιού της» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κοκόσαλης, δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα κακοποίησης και ομαδικού βιασμού σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων.

Πηγή: cnn.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069