Κιβωτός: Καταστροφέα εγγράφων αγόρασαν οι υπεύθυνοι στην Καλαμάτα

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και τα όσα έρχονται κάθε μέρα στο φως της δημοσιότητας. Πολλά είναι εκείνα τα οποία έχουν σημειωθεί για τη δομή της Καλαμάτας με χαρακτηριστικά τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή με τις αποκαλύψεις για το όπλο που ήταν στο συρτάρι και τις πεταμένες αποδείξεις στα σκουπίδια.

Ερωτηματικά προκαλεί και η είδηση ότι μια εβδομάδα περίπου πριν έρθουν στο «φως» οι καταγγελίες για την Οργάνωση, στη δομή της Καλαμάτας αγοράστηκε και ένα μηχάνημα για την καταστροφή εγγράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, έγινε παραγγελία στις 7 Νοεμβρίου σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, ενός καταστροφέα εγγράφων και ενός USB με μεγάλη χωρητικότητα. Το USB παραδόθηκε την ίδια μέρα ενώ ο καταστροφέας εγγράφων παραδόθηκε στις 11 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη δομή πριν από λίγες ημέρες μέσα σε κλειδωμένο συρτάρι στο γραφείο της υπεύθυνης της δομής της Κιβωτού του Κόσμου βρέθηκε ένα όπλο.

Κιβωτός του κόσμου: Kινήσεις στους λογαριασμούς του παπά Αντώνη και της πρεσβυτέρας

Νωρίτερα σήμερα έγιναν γνωστές οι χιλιάδες κινήσεις στους λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας. Χαρακτηριστικός είναι ο αριθμός των κινήσεων που έχουν γίνει. Ο αριθμός αυτός φαίνεται να είναι κοντά στις 2 χιλιάδες.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Οικονομική Αστυνομία έχουν φθάσει στην Εισαγγελία Αθηνών κι αυτό σημαίνει ότι ξεκινά άλλη μία προκαταρτική έρευνα στο επίκεντρο της οποίας θα είναι ο πατέρας Αντώνιος. Τα προς εξέταση αδικήματα της έρευνας αυτής θα είναι η φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή οποιοδήποτε άλλο κακούργημα προκύψει από την έρευνα.

Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκαν 350.000 ευρώ στο σπίτι της πρεσβυτέρας

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκε το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τηλεόρασης του MEGA, από τον οικονομικό έλεγχο, μέχρι στιγμής έχουν προκύψει καταθέσεις ύψους 15.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Οργάνωσης.

Προβληματισμό προκαλεί και μια κατάθεση – μυστήριο που έγινε από την Σταματία Γεωργαντή την περασμένη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ίδια κατέθεσε ποσό 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο οικονομικός έλεγχος αποκάλυψε επίσης χιλιάδες ευρώ κρυμμένα στο σπίτι όπου έμενε η πρεσβυτέρα στον Κολωνό. Όπως έχει προκύψει, η Σταματία Γεωργαντή είχε στο σπίτι της 350.000 € μετρητά, χρήματα τα οποία αναμένεται να ελεγχθεί η προέλευσή τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ίδιο ρεπορτάζ, η πρεσβυτέρα απάντησε στους αστυνομικούς όταν την ρώτησαν «πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα μέσα στο χρηματοκιβώτιο»: «Τα είχα για να τα μετρήσω».

Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υπέβαλε η Οικονομική Αστυνομία το υλικό που συγκέντρωσε από έρευνες που έγιναν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Τα στοιχεία, που αποτελούν προανακριτικό υλικό, εντοπίστηκαν στα κεντρικά γραφεία, τις δομές φιλοξενίας της Κιβωτού σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα όπως και σε ένα από τα σπίτια του πατέρα Αντώνιου. Επίσης, διαβιβάστηκαν και στοιχεία από την αλληλογραφία, που μαζί με τα υπόλοιπα θα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε μεγάλο ποσό σε χρηματοκιβώτιο της δομής του Κολωνού

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι αστυνομικοί εντόπισαν το μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο, ενώ αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι «από τη χθεσινή έρευνα σε ακίνητα και εγκαταστάσεις του ιδρύματος υπήρξαν ευρήματα, που μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμα».

Η Οικονομική Αστυνομία έχει ήδη στείλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα το υλικό από τις χθεσινές έρευνες. Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί εάν το χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε στον Κολωνό σχετίζεται με αυτό που είχε ληφθεί από θυρίδα τραπεζικού υποκαταστήματος της ίδιας περιοχής πριν από εννέα ημέρες.

Σημειώνεται ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι σε λογαριασμούς της Κιβωτού υπήρχαν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι το ποσό αυτό μπορεί να ανέβει κατά την εξέλιξη των ερευνών, καθώς αναμένονται απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Πολίτες ανακαλούν τις δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου

Παράλληλα, ανακαλούν τις δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου άνθρωποι που είχαν εκφράσει την επιθυμία τους σε διαθήκες τους σε συμβολαιογράφους. Η συμβολαιογράφος, Χριστίνα Μάνδρου, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι ευρισκόμενοι εν ζωή υποψήφιοι δωρητές της «Κιβωτού του Κόσμου», οι οποίοι είχαν περιλάβει στην διαθήκη τους ως κληρονόμο την «Κιβωτό του Κόσμου», πηγαίνουν στο γραφείο της και αλλάζουν τους όρους της διαθήκης τους, ώστε να μην αφήσουν μετά θάνατον ακίνητα, μετρητά ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους στη ΜΚΟ.

Όπως ανέφερε η συμβολαιογράφος «πολλοί απέσυραν την πρόθεση τους για δωρεά, αλλάζοντας τους όρους στις διαθήκες τους, μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος με την “Κιβωτό του Κόσμου”». Ακόμη, η συμβολαιογράφος είπε ότι είναι δυνατόν να γίνει και ακύρωση της δωρεάς πχ. ενός ακινήτου.

Εξήγησε πως μέσω δικαστηρίου μπορεί να γίνει η ανάκληση της δωρεάς ενός ακινήτου, με επίκληση του δωρητή επιχειρημάτων πχ. ότι δεν υπήρξε καλή χρήση της δωρεάς, δεν τηρήθηκαν οι όροι της και υπήρξαν συμπεριφορές με κοινωνική απαξία.

Tρέχουν οι έλεγχοι στην Κιβωτό του Κόσμου

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κιβωτό του Κόσμου με την Οικονομική Αστυνομία να κάνει χθες, Δευτέρα, ελέγχους στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Απάντηση σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έλαβε ένα εκατομμύριο ευρώ από τον πατέρα Αντώνιο, για την αγορά της βίλας του στο Διμήνι του Βόλου, έδωσε με ανακοίνωσή του στην εφημερίδα «Μαγνησία» ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Λούλης.

Αφορμή το δημοσίευμα της «Μαγνησίας», υπό τον τίτλο «Ο ”δωρητής” Λούλης πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ», το οποίο στη συνέχεια αναπαρήχθη σε πολλά ΜΜΕ, καθώς το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου, με τις καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών, αλλά και πιθανή οικονομική κακοδιαχείριση, λαμβάνει διαρκώς όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συγκλονίζει η μητέρα του 19χρονου: «Ψάχνω το παιδί μου»

«Ανησυχώ για το παιδί μου. Δύο μέρες τώρα έμαθα από τα κανάλια ότι τον απειλούν. Προσπαθώ να τον βρω και δεν τον έχω βρει» καταγγέλλει η μητέρα του 19χρονου, μιλώντας στην εκπομπή Super Κατερίνα στον ALPHA, και προσθέτει: «Τα γνωρίζω από τη στιγμή που έγιναν. Είναι μεγάλη ιστορία. Η ψυχή μου το ξέρει».

Για την τελευταία φορά που τον είδε από κοντά και την ψυχολογική του κατάσταση η μητέρα περιγράφει και σοκάρει: «Μπορώ να σας πω ότι έλιωνε με τα πόδια του το δωμάτιο. Από την πόρτα μέχρι το παράθυρο πάνω κάτω. Καθιστός δεν μπορούσε να κάτσει».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πληροφορίες ανέφεραν ότι ο νεαρός έλαβε απειλητικά για τη ζωή του SMS στο κινητό του τηλέφωνο.

Κιβωτός: «Η μητέρα του πατέρα Αντώνιου ζει σε κοτέτσι», λέει γειτόνισσα

Για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον πατέρα Αντώνιο μίλησαν δύο γυναίκες που γνωρίζουν τόσο τον ίδιο όσο και τη μητέρα του. Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», έξω από το πατρικό σπίτι του πατέρα Αντώνιου στη Χίο, πήραν θέση για τις καταγγελίες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας αλλά και το πώς τις διαχειρίζεται η μητέρα του. Οι γυναίκες έζησαν για χρόνια μαζί με την οικογένεια του πατέρα Αντώνιου. Μάλιστα, η μια από τις δύο ήταν σαν δεύτερη μητέρα για τον επικεφαλής της Κιβωτού, περιγράφοντας τις δυσκολίες της οικογένειας στο νησί πριν πολλά χρόνια.

«Η κυρά Δέσποινα είναι χάλια εδώ και πολλές μέρες. Είναι μια μεγάλη γυναίκα, να κατηγορούν το παιδί της για αυτά τα πράγματα; Δεν μπορεί να το πιστέψει», είπε αρχικά η οικογενειακή φίλη.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα περιουσιακά στοιχεία που φέρονται να είναι στο όνομα της μητέρας του πατέρα Αντωνίου. «Ποια είναι η πλούσια ζωή που κάνανε; Η μητέρα του παίρνει μια σύνταξη του ΟΓΑ. Πολλές φορές είναι στη Νέα Μονή με το γιο της και την σύνταξή της, την παίρνω εγώ. Είναι 340 ευρώ. Αν αρρωστήσει θα κατέβει ο παπά Διονύσιος από τη Νέα Μονή να την πάρει σε γιατρούς. Την αγαπάνε και την κοιτάνε τα παιδιά της. Αλλά για πλούσια ζωή μη λέτε. Έπρεπε να τη γνωρίσετε πριν χρόνια. Που όλοι είχαν πλυντήριο και εκείνη είχε πέντε παιδιά, και έπλενε στην σκάφη. Έβρεχε και χιόνιζε και εκείνη ήταν απ’ έξω και κουβαλούσε το νερό από το πετρογκάζ. Είναι ντροπή γι’ αυτούς να λένε γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Η κυρά Δέσποινα είναι χάλια πολλές μέρες. Έχει η μάνα του μερίδιο στην Κιβωτό. Τι θέλει εδώ η γυναίκα; Δεν μπορούσε ο γιος της να της πάρει ένα διαμέρισμα να τη βάλει μέσα, που ζει εδώ και κρυώνει; Νομίζετε ότι αυτό είναι σπίτι; Να το πείτε καλύτερα κοτέτσι. Τρέχουν τα νερά και η γυναίκα κρυώνει και τρέμει εκεί μέσα».

Και πρόσθεσε «Τι θέλει εδώ η γυναίκα; Αυτό δεν είναι σπίτι, αυτό είναι κοτέτσι».

Οι δύο γυναίκες είπαν δεν πιστεύουν ότι οι καταγγελίες κατά του πατέρα Αντωνίου ισχύουν και θεωρούν ότι έχουν σκοπό να τον βλάψουν.

«Ήταν πέντε παιδιά, καλά παιδιά, εργατικά. Οι γονείς τους ήταν πολύ καλοί. Εγώ ντρέπομαι με αυτά που λένε. Αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο καλός. Δεν πιστεύω όλα αυτά που λένε. Έχουν αποδείξεις γι’ αυτά που λένε; Θέλανε να τον βγάλουν για να πάρουν άλλοι τη θέση του στην Κιβωτό» ανέφερε η κ. Μαρία στην κάμερα του Star.

Τι θυμάται από τον πατέρα Αντώνιο; «Θυμάμαι που δούλευε από μικρό για να μαζέψει τα χρήματα για να πάει να σπουδάσει. Ο πατέρας πουλούσε πλαστικά και γυαλικά. Διάφορα. Είχε μια μηχανή με καρότσα και τη γέμιζε με πράγματα και πήγαινε σε άλλα μέρη. Το ζηλέψανε το παιδί γιατί από αυτό το μικρό σπιτάκι έκανε τη Κιβωτό. Επειδή τους έβαλε τα “γυαλιά”, θέλουν να του πάρουν την “Κιβωτό”…», είπε χαρακτηριστικά η οικογενειακή φίλη.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν μερικές ημέρες, με εισαγγελική εντολή έγινε δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών της, όπως και εκείνων του γιου της και της πρεσβυτέρας.

Κιβωτός του Κόσμου- Νέα καταγγελία: «Ήμουν κλειδωμένη τρεις μήνες σε ένα δωμάτιο»

Μία από τις κοπέλες που είχε φιλοξενηθεί σε δομή της Κιβωτού μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ανέφερε: «Είμαι 20 ετών τώρα. Πήγα στην Οργάνωση από τα 12 έτη μου μέχρι και την ενηλικίωσή μου. Δεν μπορώ να πω άσχημα πράγματα γιατί πέρασα σχετικά καλά. Υπήρχαν οι τιμωρίες, πράγματα που δε μας άρεσαν. Δεν είχα βιώσει ποτέ κάποια κακοποιητική συμπρόφερα από την άποψη του ξυλοδαρμού, ούτε σεξουαλική παρενόχληση, αλλά επειδή δεν ήμουν από τα ήσυχα παιδιά, είχα και εγώ τις τιμωρίες μου».

«Η πιο αξέχαστη ήταν μια τιμωρία – συνέπεια στην οποία ήμουν κλειδωμένη για 3 μήνες στο δωμάτιό μου και έβγαινα και τηρούσα ένα συγκεκριμένο ωράριο. Ήμουν γύρω στα 15, η καθημερινότητά μου ήταν απλή, σηκωνόμουν 11.00 το πρωί, έτρωγα πρωινό, πήγανε έκανα την εργασία μου η οποία ήταν στην κουζίνα, ή θα μαγείρευα ή θα καθάριζα», πρόσθεσε.

«Από τις 15.00 μέχρι τις 17.00 επέστρεφα στο δωμάτιό, έτρωγα εκεί κλειδωμένη, και από 17.00 μέχρι τις 23.00 το βράδυ η ίδια εργασία στο ίδιο πόστο. Μετά τις 23.00 με κλείδωναν πάλι στο δωμάτιο, δεν επικοινωνούσα με άλλα παιδιά», είπε η κοπέλα.

Όσο για τον λόγο που μπήκε τιμωρία είπε: «Είχε γίνει κάτι ανάμεσα σε άλλους τροφίμους που ήταν εκεί. Εγώ γνώριζα τι συνέβαινε άλλα δεν είπα κάτι στους υπευθύνους και χωρίς να θέλω να εμπλακώ έγινα ξαφνικά συνένοχος».

Ο αδερφός της 20χρονης σήμερα κοπέλας βρίσκεται σε δομή της Οργάνωσης της Πωγωνιανής. «Έχω κάποια επαφή κυρίως μέσω social media. Είχε τύχει να τον δω κάποια στιγμή αλλά το είχαμε κανονίσει στα κρυφά και από τότε δεν τον έχω ξανασυναντήσει», είπε η νεαρή κοπέλα για τον αδερφό της.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069