Κιβωτός – Νέα καταγγελία: Ήμουν κλειδωμένη τρεις μήνες σε ένα δωμάτιο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν τις καταγγελίες για κακοποιήσεις ανηλίκων στην «Κιβωτό του Κόσμου», με πρώην τροφίμους να καταγγέλλουν πλέον τα όσα δεινά ζούσαν σε δομές της Οργάνωσης.

Οι τιμωρίες, η «συνέπεια» όπως την ονόμαζαν στην «Κιβωτό», ήταν καθημερινό φαινόμενο για τα αγόρια και τα κορίτσια που ήταν πιο «άτακτα» από τα υπόλοιπα παιδιά.

Μία από τις κοπέλες που είχε φιλοξενηθεί σε δομή της Κιβωτού μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ανέφερε: «Είμαι 20 ετών τώρα. Πήγα στην Οργάνωση από τα 12 έτη μου μέχρι και την ενηλικίωσή μου. Δεν μπορώ να πω άσχημα πράγματα γιατί πέρασα σχετικά καλά. Υπήρχαν οι τιμωρίες, πράγματα που δε μας άρεσαν. Δεν είχα βιώσει ποτέ κάποια κακοποιητική συμπρόφερα από την άποψη του ξυλοδαρμού, ούτε σεξουαλική παρενόχληση, αλλά επειδή δεν ήμουν από τα ήσυχα παιδιά, είχα και εγώ τις τιμωρίες μου».

«Η πιο αξέχαστη ήταν μια τιμωρία – συνέπεια στην οποία ήμουν κλειδωμένη για 3 μήνες στο δωμάτιό μου και έβγαινα και τηρούσα ένα συγκεκριμένο ωράριο. Ήμουν γύρω στα 15, η καθημερινότητά μου ήταν απλή, σηκωνόμουν 11.00 το πρωί, έτρωγα πρωινό, πήγανε έκανα την εργασία μου η οποία ήταν στην κουζίνα, ή θα μαγείρευα ή θα καθάριζα», πρόσθεσε.

«Από τις 15.00 μέχρι τις 17.00 επέστρεφα στο δωμάτιό, έτρωγα εκεί κλειδωμένη, και από 17.00 μέχρι τις 23.00 το βράδυ η ίδια εργασία στο ίδιο πόστο. Μετά τις 23.00 με κλείδωναν πάλι στο δωμάτιο, δεν επικοινωνούσα με άλλα παιδιά», είπε η κοπέλα.

Όσο για τον λόγο που μπήκε τιμωρία είπε: «Είχε γίνει κάτι ανάμεσα σε άλλους τροφίμους που ήταν εκεί. Εγώ γνώριζα τι συνέβαινε άλλα δεν είπα κάτι στους υπευθύνους και χωρίς να θέλω να εμπλακώ έγινα ξαφνικά συνένοχος».

Ο αδερφός της 20χρονης σήμερα κοπέλας βρίσκεται σε δομή της Οργάνωσης της Πωγωνιανής. «Έχω κάποια επαφή κυρίως μέσω social media. Είχε τύχει να τον δω κάποια στιγμή αλλά το είχαμε κανονίσει στα κρυφά και από τότε δεν τον έχω ξανασυναντήσει», είπε η νεαρή κοπέλα για τον αδερφό της.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069