Κοινή ανακοίνωση εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ανατολική Αττική

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στην Ανατολική Αττική αναλογιζόμενοι την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στους Δήμους μας με την έξαρση της πανδημίας απαιτούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού της περιοχής μας.

Τα κρούσματα χιλιάδες. Στους μεγάλους χώρους δουλειάς στην Ανατολική Αττική , η πίεση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους τεράστια, φράσεις «πάρε ένα παυσίπονο και γύρισε στο πόστο σου» επαναλαμβάνονται σαν κασέτα από την εργοδοσία και τους ανθρώπους της σε δεκάδες χώρους δουλειάς.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο εργαζόμενος που νοσεί ή θέλει να κάνει διαγνωστικό έλεγχο περνάει μια τεράστια ταλαιπωρία. Η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας , στις μόνες δομές που μπορεί να κάνει κάποιος εργαζόμενος δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο στην Ανατολική Αττική, είναι απελπιστική. Ουρές και χρόνος αναμονής τεράστιος, ασθενείς να γίνονται μπαλάκι από το Κέντρο Υγειας στην Ραφήνα στο Κορωπί και από το Λαύριο στα Καλύβια. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ για δωρεάν ελέγχους σχεδόν ανύπαρκτα στις περιοχές μας.

Αυτό που ζούμε έχει υπεύθυνους και ενόχους.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει κάνει τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα λάστιχο με βάση το τι επιτάσσει η εργοδοσία και το τι αντέχει η καπιταλιστική οικονομία και όχι το τι είναι ανάγκη. Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες που έχουν αφήσει τα Κέντρα Υγείας υποβαθμισμένα και ανήμπορα να ανταπεξέλθουν στην κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά Κέντρα Υγείας τελείωσαν τα αντιδραστήρια των μοριακών τεστ ενώ ταυτόχρονα η αναμονή για το αποτέλεσμα μπορεί να ξεπερνά και τις 48 ώρες.

Είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες, που παρά τις όποιες προεκλογικές υποσχέσεις, έχουν αφήσει μια περιοχή σαν την Ανατολική Αττική χωρίς καμία Δημόσια Νοσοκομειακή Δομή. Ευθύνη έχουν και η περιφερειακή αρχή και οι δημοτικές αρχές που υλοποιούν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και παίζουν το ρόλο του «αμορτισερ» για τις λαϊκές αντιδράσεις.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το άνοιγμα των σχολικών μονάδων με ανεπαρκή μέτρα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Με τα παιδιά σε 25αρια τμήματα σε αίθουσες κοντέινερ, χωρίς πολλές φορές επαρκή αερισμό , χωρίς θέρμανση, με πετσοκομμένο προσωπικό καθαριότητας, χωρίς άλλο βοηθητικό προσωπικό. Επιπρόσθετα το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης που εξυπηρετεί χιλιάδες παιδιά στην Ανατολική Αττική μετατρέπεται σε εμβολιαστικό Κέντρο. Πρακτικά αν κάποιο παιδί πάθει κάτι στο Λαύριο ή στο Μαραθώνα θα πρέπει να κάνει 60 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθεί στα Νοσοκομεία Παίδων του κέντρου.

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ανατολική Αττική απαιτούμε τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης , της περιφέρειας και των Δήμων:

• Άμεση επάρκεια όλων των Κέντρων Υγείας με αντιδραστήρια και όλα τα απαραίτητα μέσα για την διεξαγωγή δωρεάν διαγνωστικών τεστ , τόσο ραπίντ όσο και μοριακά
• Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με υγειονομικό προσωπικό και υποδομές για να μπορούν να ανταπεξέλθουν όχι μόνο τώρα μέσα σε φάση πανδημίας
• Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που να καλύπτουν όλες τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής με μαζικά διαγνωστικά τεστ στο πληθυσμό
• Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς και τις βιομηχανικές ζώνες, να διενεργούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες απολύμανσης και ιχνηλάτησης σε κάθε χώρο δουλειάς
• Άμεσα μέτρα για τις σχολικές μονάδες, αραίωση τμημάτων, μαζικά δωρεάν Επαναλαμβανόμενα τεστ, χορήγηση των κατάλληλων μασκών δωρεάν με ευθύνη του κράτους, τώρα να προσληφθεί το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό.
• Να πυκνώσουν τώρα όλα τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που εξυπηρετούν την Ανατολική Αττική , ειδικά στις ώρες αιχμής προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων στις βιομηχανικές ζώνες της περιοχής.
• Άμεσα να προχωρήσει η δημιουργία Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική με ευθύνη του κράτους
• Να λειτουργήσει κανονικά το παιδιατρικό νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση:

1. Παμφιλης Αποστόλης, Δήμος Λαυρεωτικής
2. Γαλανοπούλου Τάνια, Δήμος Σαρωνικού
3. Συλλελόγλου Ανδρέας, Δήμος Μαρκοπούλου
4. Ρεμπάπης Βαγγέλης, Δήμος Κορωπίου
5. Βράχας Αντρέας, Δήμος Κορωπίου
6. Φιλιούσης Κώστας, Δήμος Παιανίας
7. Πασχαλίδου Θεοδώρα, Δήμος Παλλήνης
8. Ριζάς Γιώργος, Δήμος Παλλήνης
9. Δάρδαλης Νίκος, Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος
10. Κουτρουμπίνης Βασίλης, Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος
11. Τσαλαπατάνης Χρήστος, Δήμος Ραφήνας Πικερμίου
12. Στεφανίδης Νίκος, Δήμος Μαραθώνα
13. Φαρμάκης Κώστας , Δήμος Μαραθώνα
14. Παναγιώτου Κωστής, Περιφερειακός Σύμβουλος

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069