Κοινό το αίτημα Περιφέρειας Αττικής και Δήμων παράτασης των συμβάσεων των «εργαζομένων Covid» στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη

Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός: «Απαραίτητη η παραμονή των συμβασιούχων για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας των πολιτών».

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων Αττικής, σχετικά με το θέμα της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων ΙΔΟΧ που προσελήφθησαν στους ΟΤΑ για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της πανδημίας, όπου όλοι, Περιφέρεια και Δήμοι, συμφώνησαν ομόφωνα στην αναγκαιότητα και περαιτέρω παράτασης των συμβάσεων.

«Πρόκειται για εργαζομένους που έχουν αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία και η συνδρομή τους στην αποτελεσματική λειτουργία των κρίσιμων υγειονομικών υπηρεσιών μας, στη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας αλλά και στην προσπάθεια της προστασίας της υγείας των πολιτών είναι πολύτιμη», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, ενώ παράλληλα εξέφρασε τη συμπαράστασή του αλλά και τη βούλησή του να συνδράμει και μέσω των νομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας στην υποστήριξη των αιτημάτων τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης απέστειλε σχετική επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών με κοινοποίηση στον Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη, με την οποία ζητά να εφαρμοστεί κατ΄αναλογία και στους ΟΤΑ το άρθρο 3, του Ν.4917/2022, σύμφωνα με την οποίο, παρατείνονται οι συμβάσεις του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού που προσελήφθη σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες της πανδημίας έως τις 31-12-2022.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός, κατά την παρέμβασή του τόνισε πως: «Στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης και περιστολής της εξάπλωσης της νόσου, η Περιφέρεια κάλυψε ένα ευρύτατο φάσμα αρμοδιοτήτων, αναπτύσσοντας ποικίλες και πολυάριθμες δράσεις για τη λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων. Μάλιστα, εν όψει και της νέας τουριστικής περιόδου, η κάλυψη των αναγκών αυτών γίνεται ακόμη πιο επιτακτική. Οι εργαζόμενοι αυτοί, τόσο στην Περιφέρεια όσο και ειδικότερα στην Περιφερειακή μας Ενότητα της Ανατολικής Αττικής, παρείχαν υπηρεσίες βαρύνουσας σημασίας σε μία δύσκολη αντικειμενικά περίοδο, έχουν αποκτήσει πολύτιμη γνώση και εμπειρία και η συνεισφορά τους συνεχίζει να παραμένει σημαντική για την εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών μας».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069