Κορονοϊός. Έκτακτη οικονομική στήριξη έως 7000 ευρώ στους αγρότες. Δικαιούχοι και αιτήσεις

*ο κ. Ζουγανέλης Ιωάννης είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων,κάτοχοςMaster of Science in Finance and Economics,Master of Business Administration & Organization, BSC Marketing Management, Ενεργειακός Σύμβουλος,Μέλος Ένωσης Δημοσιογράφων(ΕΔΙΠΤ) και Ιδιοκτήτης της Επιχείρησης  ZICON Αναπτυξιακές Λύσεις. Κορονοϊός. Έκτακτη οικονομική στήριξη έως 7000 ευρώ στους αγρότες. Δικαιούχοι και αιτήσεις. Ποιοι αγρότες δικαιούνται οικονομική στήριξη έως 7000 ευρώ
Στόχος του Μέτρου είναι η διασφάλιση της συνέχισης της επιχειρηματικής δράσης των γεωργών του τομέα της ελαιοποιήσιμης ελιάς ή/και διπλής κατεύθυνσης, οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία COVID-19.

Σκοπός της παρούσας απόφασης είναι η θέσπιση του θεσμικού πλαισίου για την εφαρμογή, διαχείριση και παρακολούθηση του Μέτρου 21 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020.

Το μέτρο συνεισφέρει στην προτεραιότητα :

 «Ενίσχυση της βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της ανταγωνιστικότητας όλων των τύπων γεωργίας σε όλες τις περιφέρειες και προώθηση των καινοτόμων γεωργικών τεχνολογιών και της βιώσιμης διαχείρισης των δασών» και ειδικότερα στην Περιοχή Εστίασης 

 «Βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας όλων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και διευκόλυνση της αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ιδίως προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή και ο προσανατολισμός στην αγορά και η διαφοροποίηση της γεωργίας».

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ tel: 210.440.80.40 

Κριτήρια επιλεξιμότητας

Δικαιούχοι του μέτρου μπορούν να κριθούν φυσικά πρόσωπα τα οποία:

• είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Η ιδιότητα αυτή αποδεικνύεται από την εγγραφή τους ως Κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότες (ΚΚΕΑ) στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), όπως τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (οικονομικό έτος 2019) και

-να έχουν στη νόμιμη κατοχή τους επιλέξιμη έκταση

– Τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης-πληρωμής όσο και κατά την καταβολή της ενίσχυσης.

Ύψος ενίσχυσης

1. Ο υπολογισμός του ύψους ενίσχυσης πραγματοποιείται ανά δικαιούχο σύμφωνα με την κλάση εκταρίων της επιλέξιμης έκτασης.

2. Το ύψος ενίσχυσης για κάθε κλάση επιλέξιμης έκτασης ορίζεται κατ΄ ανώτατο όριο ως εξής:

Κλάση επιλέξιμης έκτασης       |    Ύψος ενίσχυσης ανά δικαιούχο

0 ha < επιλέξιμη έκταση ≤ 1 ha        300 €

1 ha < επιλέξιμη έκταση ≤ 1,5 ha      600 €

1,5 ha < επιλέξιμη έκταση ≤ 3 ha   1.100 €

3 ha < επιλέξιμη έκταση ≤ 5 ha      1.600 €

5 ha < επιλέξιμη έκταση ≤ 7 ha       2.000 €

7 ha < επιλέξιμη έκταση ≤  10 ha    2.500 €

10 ha < επιλέξιμη έκταση ≤  15 ha   3.000 €

15 ha < επιλέξιμη έκταση ≤ 20 ha   3.500 €

επιλέξιμη έκταση > 20 ha     4.000 €

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται εφάπαξ για να αποζημιώσει τους δικαιούχους, λόγω της σοβαρής μείωσης του εισοδήματός τους από τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Το τελικό ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ποσών στήριξης που μπορεί να λάβει ένας δικαιούχος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα, το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 7.000 €.

Ζουγανέλης Ιωάννης  

Trust The Experts

Η έμπειρη ομάδα μας, αποτελούμενη από ανθρώπους-στελέχη πολυεθνικών και νέους πτυχιούχους, συνδυάζει χρόνια εμπειρίας με την φρεσκάδα των καινοτόμων ιδεών και προτάσεων!

Συμβουλέψου και Εμπιστεύσου τους ειδικούς!

Οι καταλληλότερες λύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της επιχείρησής σου!ZICON Development SolutionsΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ(Στουρνάρη 49 , Αθήνα ,tel: 210.440.80.40 , email: info@zicon.gr)
www.zicon.gr 

ΖΩnews

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069