Κορυδαλλός: «Λουκέτο» στο γηροκομείο-κολαστήριο – Ξεκίνησε η απομάκρυνση των ηλικιωμένων

Ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων από το γηροκομείο του Κορυδαλλού, για το οποίο καταγγέλεται πως οι τρόφιμοι ζούσαν υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Έξω από το χώρο της Μονάδας φροντίδας έχουν μεταβεί ασθενοφόρα και ήδη έχουν παραλάβει τους πρώτους ηλικιωμένους .

Έπειτα από μια σειρά από μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες οι ηλικιωμένοι είχαν πέσει θύματα βίας και κακομεταχείρισης, εκδόθηκε το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι σε κάποιους από τους οκτώ ελέγχους που είχαν γίνει από την Περιφέρεια, βρέθηκαν οι ηλικιωμένοι σε άθλια κατάσταση.

Γιος τροφίμου μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr την ώρα που περιμένει να παραλάβει τη μητέρα του.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν παρατυπίες ακόμα και στις μερίδες του φαγητού. Συγκεκριμένα, ενώ θα έπρεπε να ήταν 56 μερίδες για 56 άτομα, βρέθηκε ότι είχαν προμηθευτεί 35, που σημαίνει, ότι μοίραζαν το φαγητό σε ακόμα μικρότερες ποσότητες.

Αυτό το οποίο προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση είναι το γεγονός ότι φαίνεται να υπήρχε αριθμός ηλικιωμένων, οι οποίοι στη συνέχεια «εξαφανίζονται» χωρίς κανείς να γνωρίζει την τύχη τους. Δεν υπάρχει δηλαδή αναφορά εάν διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, αν απεβίωσαν, αν τους πήραν οι συγγενείς τους από εκεί.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων 34 στον αριθμό, που έχουν παραμείνει στο γηροκομείο. Στη συνέχεια αυτό θα σφραγιστεί με βάση την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069