Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Δήμο Μαραθώνος την Κυριακή 14 Νοεμβρίου λόγω του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω του38ουΑυθεντικού Μαραθωνίουπου θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου με εκκίνηση την Αφετηρία του Μαραθώνα, θα ισχύσουν οι παρακάτω προσωρινές και σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους κατά μήκος τηςΜαραθώνιας Διαδρομής στον Δήμο Μαραθώνος, σύμφωνα με την απόφαση με αριθμό 19454 της Διεύθυνσης τροχαίας Αττικής:

Α. Καθορισμός κατεύθυνσης κυκλοφορίας – ορίου ταχύτητας την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021:

– Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αγ. Παρασκευής και της Λ. Κάτω Σουλίου, κατά τις ώρες 05:00 ́ – 08:00 ́:

α) Καθορισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα, ως λωρίδας αντίθετης ροής (αντιδρόμηση), για τα λεωφορεία μεταφοράς των αθλητών.

β) Καθορισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήναως λωρίδας αποκλειστικής κυκλοφορίαςοχημάτων διοργανωτών, διαπιστευμένων οχημάτων και οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.

γ) Καθορισμός ανωτάτου ορίου ταχύτητας 30 χλμ/ώρα και στις 2κατευθύνσεις κυκλοφορίας.

– Καθορισμός και των 2 λωρίδων κυκλοφορίας του ρεύματος προς Λ. Μαραθώνος της Λ. Κάτω Σουλίουως αντιθέτου ροής με κατεύθυνση από Λ. Μαραθώνος προς και μέχρι την οδό Αγ. Μαρίνας,για τα λεωφορεία μεταφοράς των αθλητών, κατά τις ώρες 05:00 ́ – 08:00.

– Καθορισμός της οδού Αγίας Παρασκευήςστο τμήμα της μεταξύ των οδών Αρχίας και Αγ. Παντελεήμοναως αντιθέτου ροής με κατεύθυνση προς την οδό Αγ. Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των λεωφορείων και των Ι.Χ.Ε. οχημάτων μεταφοράς των αθλητών, θα πραγματοποιείται μέσω των κάτωθι οδικών διαδρομών:

– Λεωφορεία: Λ. Μαραθώνος – είσοδος στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα της Λ. Μαραθώνος – δεξιά Λ. Κάτω Σουλίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μαραθώνος – ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ – συνέχεια Λ. Κάτω Σουλίου (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μαραθώνος) – δεξιά Αγ. Μαρίνας – δεξιά Αρχίας – αριστερά Αγ. Παρασκευής (αντίθετη κίνηση) – αριστερά Αγ. Παντελεήμονα – δεξιά Φειδιππίδου – αριστερά Λ. Μαραθώνος.

– Ι.Χ.Ε. οχήματα: Λ. Μαραθώνος – κίνηση στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα – δεξιά Λ. Κάτω Σουλίου – δεξιά είσοδος στον χώρο στάθμευσης οχημάτων (parking) – ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ – δεξιά Αγ. Μαρίνας – δεξιά Αρχίας – αριστερά Αγ. Παρασκευής (αντίθετη κίνηση) – αριστερά Αγ. Παντελεήμονα – δεξιά Φειδιππίδου – αριστερά Λ. Μαραθώνος.

Β. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης αυτών την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021:

– Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της αφετηρίας και της Λ. Κάτω Σουλίου (Αγία Μαρίνα) και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες05.00 – 12.00.

– Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων), στο τμήμα της μεταξύ του Τύμβου Μαραθώνα και της Λ. Μαραθώνος και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00 – 12.00 .

– Λ. Κάτω Σουλίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αγ. Αθανασίου και της ΛΜαραθώνος, κατά τις ώρες05.00 – 09.00 .

– Δημοκρατίας, στο τμήμα της μεταξύ της συμβολής της με τη Λ. Μαραθώνος (γέφυρα Δημοκρατίας) και τη συμβολής της με την οδό Οίου Ραφήνας/Μιλτιάδου και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίαςκατά τις ώρες05.00 -12.00 .

Δημοκρατίας, στο τμήμα της μεταξύ της συμβολής της με την οδό Λόφου και τη συμβολής της με την οδό Οίου Ραφήνας/Μιλτιάδου, ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο Μαραθώνα, κατά τις ώρες 05.00 -12.00 .

– Χρ. Σμύρνης, στο τμήμα της μεταξύ της συμβολής της με την ανώνυμη οδό (μετά την οδό Παγκόσμιας Φιλίας) και τη συμβολής της με την οδό Μιλητούκαι στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας κατά τις ώρες 05.00 – 12.00 .

– ΛΜαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Κάτω Σουλίου και Διονύσου και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες07.30– 13.30 .

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Διονύσου και Λαυρίου– Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής)και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00 – 15.15 .

Γ. Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων στη Μαραθώνια διαδρομήκατά τις ώρες, που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

– Λ. Μαραθώνος & Διονύσου (Δήμου Μαραθώνος).

– Λ. Μαραθώνος – Αρτέμιδος – Φειδιππίδου (Δήμου Μαραθώνος).

– Λ. Μαραθώνος & Αγ. Μαρίνας (Δήμου Μαραθώνος).

– Λ. Μαραθώνος & Φλέμινγκ (Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου).

Οι ανωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύνανται να παραταθούν ή και να μειωθούν ανάλογα με την εξέλιξη των αγώνων με ευθύνη των Διοικούντων Αξιωματικών των εμπλεκομένων Υπηρεσιών μας (Υ.Τ. Αθηνών – Β ́ Τ.Τ. Β/Α Αττικής – Τ.Τ. Αττικής Οδού-Τ.Τ. Καλλιθέας).

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα οχήματα με ειδικές διαπιστεύσεις και αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ.

Η Υ.Τ. ΑΘΗΝΩΝ, τα Β ́ Τ.Τ. Β/Α ΑΤΤΙΚΗΣ, Τ.Τ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και Τ.Τ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, θα μεριμνήσουν σε συνεργασία με την αρμόδια Δ/νση του Υ.ΥΠ.ΜΕ., την Περιφέρεια Αττικής, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. για την τοποθέτηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης.

Από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, τη διαγράμμιση οδοστρωμάτων, καθώς και τις υποδείξεις – σήματα των Τροχονόμων, οι παραβάτες της Απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069