Κύκλωμα τρομοκρατίας: 16.000 ευρώ θα έπαιρναν για κάθε νεκρό οι Πακιστανοί

Τον περασμένο Αύγουστο έφτασε η πληροφορία στην ΕΥΠ ότι ένας πυρήνας ατόμων από το Πακιστάν σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν αιματηρή επίθεση στην Αθήνα. Τον Νοέμβριο του 2022 η ΕΥΠ έφτασε στον 27χρονο και τον 29χρονο. Η έρευνα εξελίχθηκε αθόρυβα και οι αρχές είχαν σκοπό να φτάσουν μέχρι τέλους, μέχρι το σημείο που θα είχαν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία για τα πρόσωπα – στόχους όμως ο χρόνος άρχισε να πιέζει και οι Πακιστανοί γινόντουσαν όλο και πιο δραστήριοι, τότε οι αστυνομικοί έβαλαν μπρος την αστραπιαία επιχείρηση και τους συνέλαβαν.

Πριν από περίπου έναν μήνα τα δύο αυτά άτομα πακιστανικής καταγωγής προσήχθησαν από την Αντιτρομοκρατική και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν νόμιμα έγγραφα και από τότε κρατιούνται. Είχαν περάσει στην Ελλάδα από την Ορεστιάδα πριν από πέντε χρόνια και κανένας δεν είχε από τότε τα απαραίτητα έγγραφα. Οι αρχές πήραν τα κινητά τους και διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι επικοινωνούσαν με έναν ομοεθνή τους στο Ιράν, ο οποίος τους έδινε εντολές προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επίθεση.

Η επίθεση σχεδιαζόταν σε εστιατόριο στου Ψυρρή όπου μάλιστα λειτουργεί και ως συναγωγή και κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Στόχος τους ήταν να σκοτώσουν όσους περισσότερους Ισραηλινούς μπορούσαν. Σοκ προκαλεί ότι θα έπαιρναν 16.000 από τον ομοεθνή τους για κάθε άτομο που σκότωναν.

Η οργάνωση ήταν στην αρχή της και λίγο πριν προλάβει να βάλει ρίζες στη χώρα μας, ΕΥΠ και αστυνομία την ξερίζωσαν.

Οι δύο Πακιστανοί εμφανιζόταν στην κοινωνία ως δύσμοιροι μεροκαματιάρηδες που εργάζονταν άλλοτε στα χωράφια και άλλοτε στην Ομόνοια όμως οι βασικές τους κατοικίες ήταν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη. Κατά τη σύλληψή τους ήταν αμίλητοι και στις αρχές δεν είπαν ούτε λέξη. Είχαν εκπαιδευτεί από τον αρχηγό τους και γι’ αυτό το σενάριο το οποίο, όμως, ήρθε πιο γρήγορα απ’ ότι νόμιζαν.

Κύκλωμα τρομοκρατίας: «Ήρθε μήνυμα ότι θα μας σκοτώσουν» – Μαρτυρίες από το εβραϊκό εστιατόριο

Πελάτες του εστιατορίου μίλησαν στην κάμερα του Newsbomb.gr και τον φωτορεπόρτερ Χάρη Γκίκα, εξηγώντας το πως πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις αλλά και πως αισθάνθηκαν όταν έμαθαν πως ήταν στόχος ενός πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος. «Είναι ιδιωτικά όσα συνέβησαν μέσα στο εστιατόριο, δεν θέλω να πω κάτι. Όλα είναι καλά. Αν κάποιος θέλει να μας κάνει κακό, αυτό δεν αφορά μόνο το μέρος εδώ αλλά όλο τον κόσμο. Εμπιστευόμαστε τις Αρχές, όλα είναι καλά», είπε ένας από τους πελάτες του εστιατορίου στο ερώτημα αν υπήρξαν αστυνομικοί τις προηγούμενες ημέρες στο σημείο.

«Όταν το άκουσα για πρώτη φορά, ήμουν τρομαγμένος. Όμως, ευτυχώς, δεν έγινε τίποτα. Μας ήρθε ένα μήνυμα. Μας έλεγαν ότι θα μας σκοτώσουν. Ήταν τρομακτικό, δεν έχω λόγια να το περιγράψω», ανέφερε άλλος θαμώνας του εστιατορίου.

«Όλοι θα πρέπει να νιώθουν απειλή από τέτοια πράγματα, όχι μόνο η εβραϊκή κοινότητα. Συγκεντρώνεται πολύς κόσμος εδώ Παρασκευή και Σάββατο. Ένα τέτοιο χτύπημα θα ήταν σκέτη καταστροφή», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στο εβραϊκό εστιατόριο που βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή, συγκεντρώνει επιφανή μέλη της εβραϊκής κοινότητας. Ειδικότερα Παρασκευή και Σάββατο το μέρος είναι γεμάτο κόσμο και ένα πιθανό χτύπημα θα μπορούσε να προξενήσει τραγωδία.

Νετανιάχου: «Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα»

Στην εξάρθρωση του άκρως επικίνδυνου κυκλώματος τρομοκρατίας που ετοίμαζε «χτύπημα» στην Αθήνα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εστιάζει στην επιτυχημένη δράση των ελληνικών αρχών αλλά και της Μοσάντ που παρείχε πολύτιμη συνδρομή στις έρευνες που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ατόμων

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει αρχικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

«Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο» σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ του News Bomb εδώ.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069