Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα: Προτάσεις για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ Μαραθώνα στις 26/10/2021

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» πήρε μέρος στη συνεδρίαση προκειμένου να βάλει εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα του «Νομοσχεδίου έκτρωμα για τις Λαϊκές Αγορές», όπως επίσης και για το θέμα του ΧΥΤΑ, για το οποίο από τις 02/10/2021 και 18/10/2021 είχαμε απαιτήσει την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Στο χώρο του δημοτικού καταστήματος Ν. Μάκρης προσήλθε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Στεφανίδης, μαζί με ομάδα εκπροσώπων της παράταξης, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και πήρε μέρος στη συνεδρίαση από το γραφείο του Δημάρχου, στο οποίο παρευρίσκονταν 7 σύμβουλοι της συμπολίτευσης, καθώς και άλλοι σε άλλα γραφεία.

Ο κ. Δήμαρχος αρνήθηκε την συζήτηση του θέματος για τις λαϊκές αγορές και δεσμεύτηκε ότι θα το φέρει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση. Αφού τοποθετηθήκαμε ολοκληρωμένα και ζητήσαμε και ψηφίστηκε η παρακάτω πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποχωρήσαμε από το συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της πλειοψηφίας να συνεχίζει τις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη και όχι δια ζώσης. Τονίσαμε ότι η απόφαση του Δ.Σ. για τον ΧΥΤΑ θα πρέπει να έχει και πρακτικές ενέργειες και να μην είναι άλλη μια απόφαση, όπως αυτή που πήρε το ΔΣ στις 28/01/2021, στην οποία αρνηθήκαν την κλιμάκωση των αγωνιστικών ενεργειών.

Επισημάναμε ότι η εισήγηση της πλειοψηφίας, εάν ψηφιστεί, θα είναι μία απόφαση εκτόνωσης της κατάστασης. Ήδη και χωρίς απόφαση του ΔΣ θα μπορούσαν με απόφαση Δημάρχου (όπως κάνουν και σε άλλες περιπτώσεις κι έρχονται εκ των υστέρων να τις επικυρώσουν στην ΟΕ και το ΔΣ) να είχαν απομακρύνει τα σκουπίδια και να είχαν ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα Περιβάλλοντος. Θεωρούμε ότι ήδη υποβάθμισαν το θέμα, αρνούμενοι την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ, όπως ζητήσαμε με επιστολή μας στις 4/10/2021 και 18/10/2021.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» πρότεινε συγκεκριμένες πρακτικές ενέργειες και προτάσεις στην κατεύθυνση:

  1. Συγκέντρωση στις 9/11/2021 στον ΕΔΣΝΑ ημέρα δημοπράτησης των καταστροφικών έργων για το λεκανοπέδιο της Αττικής, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από τα «τερτίπια» κάποιων.
  2. Συγκέντρωση την ημέρα ψήφισης του νέου ΠΕΣΔΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο μαζί με τις επιτροπές της Δυτικής Αττικής.
  3. Παρέμβαση προς την ΕΕ και το ΔΣ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο οποίος είναι δικαιούχος και πάροχος του έργου που θα μας καταστρέψει και απαίτηση να πάρει πίσω την απόφασή του.
  4. Να γίνει παρέμβαση στους φορείς των υπουργείων και στην ίδια την κυβέρνηση για το σταμάτημα της χρηματοδότησης της προμελέτης και μελέτης για την ΜΕΑ στον ΟΕΔΑ Γραμματικού, στα υπουργεία και την ΕΕ για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και τη μη ένταξη της «Πράξης» για το έργο 50.000.000, ζητώντας τα χρήματα αυτά να δωθούν για τον πολιτισμό και τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
  5. Ο Δήμος να συμβάλλει με πρακτικά μέτρα φύλαξης στις οδούς που οδηγούνε στον ΧΥΤΑ.
  6. Το ΔΣ να καλέσει τους συλλόγους και τα σωματεία που υπογράφουν κατά του ΧΥΤΑ να σενεδριάσουν τα ΔΣ και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις για την στήριξη των αγωνιστικών ενεργειών που χρειάζονται.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069