ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Στην συνεδρίαση του ΔΣ οι μάσκες έπεσαν και η υποκρισία βγήκε στην επιφάνεια

Ζωnews.gr

 

08/02/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για το 2021, συνεδρίαση του ΔΣ Μαραθώνα πριν λίγες μέρες. Άλλη μια συνεδρίαση κλειστή για το λαό, για ζωντανές παρεμβάσεις και διαδικασίες.

Πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης αυτό του ΧΥΤΑ, με ειδικό αγορητή τον κ. Δήμαρχο. 

Ο κ. Τσίρκας και η πλειοψηφία σύρθηκαν, στην κυριολεξία, από τη μύτη, σε αυτή την, άθλιας διαδικασίας, συνεδρίαση, μετά από τρεις μήνες. Για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» από τον Οκτώβρη του 2020 απαιτεί να συνεδριάσει το ΔΣ, με αφορμή την ανακοίνωση της Περιφέρειας για την κατασκευή ΜΕΑ στο Γραμματικό.

Η παράταξή μας, όλο το διάστημα που μεσολάβησε, κατέθεσε σωρεία αιτήσεων, ανακοινώσεων, καταγγελιών για το θέμα, καθώς πλέον αναδεικνύεται η προσπάθεια κάλυψης του κ. Τσίρκα προς την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τα οικονομικά συμφέροντα που συνεχίζουν το έγκλημα. Στο τέλος αναγκάστηκαν, κάτω από την πίεση, εκτός της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα», και άλλων συμβούλων, αλλά κύρια από την παρέμβαση των συλλόγων της περιοχής και του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, να έρθει το θέμα για συζήτηση.

Στην συνεδρίαση αυτή οι μάσκες έπεσαν και η υποκρισία βγήκε στην επιφάνεια, καθώς ο πρόεδρος και η πλειοψηφία αρνήθηκαν τη διεξαγωγή της σε προστατευμένο χώρο, με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, με συμμετοχή εκπροσώπων που απαιτούσαν και αυτοί, με τη σειρά τους, την σύγκληση συνεδρίασης ανοικτής για το σοβαρό θέμα του ΧΥΤΑ. Η αποκάλυψη ήρθε στο τέλος όταν, τόσο η παράταξη του Δημάρχου, όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις ψήφισαν όλοι μαζί την εισήγησή του και απέρριψαν τις ολοκληρωμένες προτάσεις για αγωνιστικές παρεμβάσεις που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα», σε αντίθεση με τα κάθε είδους ευχολόγια. Η αλήθεια πίσω από αυτήν την επιλογή είναι ότι φοβούνται την συμμετοχή του κόσμου στις διεκδικήσεις, χρησιμοποιώντας το προκάλυμμα της πανδημίας. Η υποκρισία τους πραγματικά ξεχειλίζει!

Οι προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα» που συμπλήρωναν την εισήγηση του κ. Δημάρχου ήταν:

Η απόφαση του Δ.Σ. για τον ΧΥΤΑ θα πρέπει να έχει και πρακτικές ενέργειες και να μην είναι άλλη μια ομόφωνη απόφαση όπως αυτή που πήραμε για τη διεκδίκηση Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, την ενίσχυση του Κ.Υ. της Νέας Μάκρης και τα ζητήματα της υγείας που ούτε καν την πρόβαλλε ο Δήμος υποβαθμίζοντας το πρόβλημα.

Προτείναμε συγκεκριμένες πρακτικές ενέργειες όπως, η απόφαση του ΔΣ να παραδοθεί:

Α) Στην Περιφέρεια Αττικής, στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο από εκπροσώπους του Δήμου και των φορέων, με αντιπροσωπεία 50 περίπου ατόμων, (για να είμαστε και στο πλαίσιο του νόμου, μιας κι επικαλείστε συνέχεια τη δήθεν νομιμότητα!!!!), και να ζητήσουμε να συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο, στο οποίο θα είμαστε παρόντες έξω από την Περιφέρεια.

 Β) Το ίδιο να γίνει προς το ΔΣ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο οποίος είναι δικαιούχος και πάροχος του έργου που θα μας καταστρέψει.

 Γ) Ο αντιπρόσωπος του Δήμου στον ΕΔΣΝΑ να φέρει το θέμα στο ΔΣ και τη ΓΣ και να απαιτήσει να μην προχωρήσει το έργο.

 Δ) Η Πολιτική Προστασία να πάρει όλα τα πρακτικά μέτρα για να μην καταστραφεί περισσότερο το περιβάλλον της περιοχής, με περιπολίες, δράσεις κλπ.

 Ε) Το ΔΣ να καλέσει τους συλλόγους και τα σωματεία που υπογράφουν κατά του ΧΥΤΑ να συνεδριάσουν τα ΔΣ και να προχωρήσουν σε ΓΣ παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 ΣΤ) Να γίνει παρέμβαση στους φορείς των υπουργείων και στην ίδια την κυβέρνηση για το σταμάτημα της χρηματοδότησης της προμελέτης και μελέτης για την ΜΕΑ στον ΟΕΔΑ Γραμματικού, στα υπουργεία και την ΕΕ για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και τη μη ένταξη της «Πράξης» για το έργο 50.000.000, ζητώντας τα χρήματα αυτά να δωθούν για τον πολιτισμό και τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Πριν την ημερήσια διάταξη, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα» Ν. Στεφανίδης αναφέρθηκε:

Α) Στην προσφυγή κατά της παράνομης και απαράδεκτης απόφασης του ΔΣ για το πρόγραμμα συνεργασίας με την ΜΚΟ «Zero» που έχει έδρα τη Ν. Υόρκη, για τα δεσποζόμενα σκυλιά. Με την συνεργασία αυτή που παρακάμπτει ουσιαστικά τις φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και τον ίδιο το Δήμο, ο οποίος παραχωρεί την αποκλειστική του αρμοδιότητα σε ΜΚΟ, ομολογώντας την ανικανότητά του να διαχειριστεί το συγκεκριμένο θέμα ή για άλλους λόγους, που μόνο ο κ. Δήμαρχος κι ένας στενός κύκλων συμβούλων και συνεργατών του, γνωρίζει. Το πιο τρελό από όλα είναι ότι ταυτόχρονα, ο Δήμος χαρίζει και το logo του να το εκμεταλλευτεί η εν λόγω ΜΚΟ στην προσέλκυση νέων χρηματοδοτήσεων. Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» θα επανέλθει στο θέμα γιατί από ότι φαίνεται «είναι πολλά τα λεφτά» και στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων, εξού και οι απευθείας αναθέσεις.

Β) Καταγγείλαμε την κοροϊδία του Δήμου για τα δήθεν μέτρα προστασίας στα σχολεία, για τα οποία το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής αρχίζει και τελειώνει στις φωτογραφίσεις, ενώ ούτε λόγος δεν γίνεται για διεκδικήσεις ή μέτρα ώστε να έχουμε 15 μαθητές σε κάθε αίθουσα, να διενεργούνται συχνά τεστ σε εκπαιδευτικούς και λοιπό σχολικό προσωπικό, στους εργαζόμενους του Δήμου κλπ. 10 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας αποτελεί πρόκληση να θεωρούν κατόρθωμα τη διεξαγωγή 420 rapid test, σε ένα Δήμο με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους.

Γ) Αναφερθήκαμε στην αναστολή των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων και την προσπάθεια να κοπούν τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Δ) Καταγγείλαμε το ψεύτικο ενδιαφέρον για την στήριξη της τοπικής αγοράς και των ΕΒΕ. Όταν σαν Δήμος δεν έχει παρέμβει όλα αυτά τα χρόνια για το άνοιγμα των σούπερμάρκετ τις Κυριακές, για το Εκπτωτικό Χωριό και δεν δέχτηκε τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα» για την ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων με μείωση τελών, απαλλαγή τελών μέχρι 30/06/2021 κλπ. Αναφέραμε επίσης ότι ο Δήμος της Πάτρας, εκτός από την μείωση τελών κατά 45% για όλους, τα τελευταία χρόνια προχώρησε και σε νέα μείωση 10%, καθώς και σε άλλα μέτρα ανακούφισης των ΕΒΕ και είναι ένα παράδειγμα στήριξης του λαού που υποφέρει.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΖΩnews

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069