Λευκό τιγράκι: Παρέμβαση εισαγγελέα για το άγριο ζώο που βρέθηκε σε κάδο έξω από το Αττικό Πάρκο

Τον εντοπισμό των υπεύθυνων της κακοποίησης και της εγκατάλειψης του άγριου ζώου, το οποίο εκτιμάται πως έχει πέσει θύμα εμπορίας, ζητά με παρέμβασή της, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η αντιεισαγγελέας, Αναστασία Μασούρα, παρενέβη την Κυριακή αυτεπαγγέλτως στην υπόθεση, μετά τις πληροφορίες πως έχει καταγραφεί σε βίντεο άνδρας που εγκατέλειψε το λευκό τιγράκι, στον κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου και βρέθηκε.

Πατήστε εδώ ή καλέστε μας στο 2104405464

Η επιτυχία μας βασίζεται στην εμπιστοσύνη των πελατών που έχει χτιστεί από την επίτευξη των στόχων μας.

Επιστολή φιλόζωων προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Το ενδιαφέρον του πανελληνίου έχει συγκεντρώσει η υπόθεση της μικρής λευκής τίγρης, η οποία εντοπίστηκε σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Το ζώο, ηλικίας μόλις 4 μηνών, είναι παράλυτο από τη μέση και κάτω και σε κακή κατάσταση, ενώ φροντίζεται στην κλινική του Ζωολογικού Πάρκου. Την επόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί και η τύχη του, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι κτηνιατρικές εξετάσεις, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει, μέσω των καμερών ασφαλείας της περιοχής των Σπατών, τις συνθήκες υπό τις οποίες το ζώο αφέθηκε εκεί.

Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα» απέστειλε επιστολή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, στην οποία ζητά να γίνει ενδελεχής έλεγχος της υπόθεσης, ενώ κάνει λόγο για παλαιότερη υπόθεση παράνομης εκτροφής τίγρεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα , το περιβάλλον και το κυνήγι, με επιστολή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζητάει να γίνει ενδελεχής έλεγχος για την υπόθεση του νεαρού τίγρη, που βρέθηκε πλησίον του Αττικού Πάρκου σε άθλια κατάσταση.

Η δε έρευνα να αφορά το πως βρέθηκε αυτό το ζώο στην Ελλάδα , αν εισήχθη νόμιμα ή παράνομα , αν προέρχεται από εκτροφή που έγινε στην Ελλάδα , ποιος χειρούργος το χειρούργησε και φυσικά τις συνθήκες που έζησε πριν βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση κάτω από κάδο σκουπιδιών.

Αν η προηγούμενη καταγγελία μας από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στις Εισαγγελίες Αθήνας και Κύπρου, που έγινε πριν ένα χρόνο για παράνομη εκτροφή τίγρεων είχε την αντιμετώπιση που έπρεπε, πιθανόν και το τιγράκι να μη βασανιζόταν και η εικαζόμενη παράνομη εκτροφή στις δυο χώρες να είχε αναδειχθεί .

Τέλος υπενθυμίζουμε τη γραπτή ενημέρωση της Νέμεσις προς το ΥΠΕΝ , για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε ξένος οργανισμός, περίθαλψης, διάσωσης , αποκατάστασης στη Νότιο Αφρική, τη χώρα που είναι ο κατ’ εξοχήν φυσικός χώρος ζωής αυτών των ζώων, για να αναλάβει το μικρό τιγράκι όπως και όλα του τα έξοδα μεταφοράς του στο Κέντρο αυτό .

Η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης του γεγονότος αυτού πάνω στο σώμα ενός πολύπαθου ζώου , καταδεικνύει για μια ακόμη φορά, την κομματικοποίηση της φιλοζωίας, που ξεκίνησε για πρώτη φορά στα χρονικά από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα.

Για τη Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα Ζώα, το Περιβάλλον και το Κυνήγι»

Απόλαυσε για πρώτη φορά τον ήλιο

Το μικρό λευκό τιγράκι, που εγκαταλείφθηκε την περασμένη εβδομάδα από αγνώστους δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, συνεχίζει να δίνει μάχη για την ζωή του. Το τιγράκι, απόλαυσε για πρώτη φορά τον ήλιο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη, τρώει με όρεξη, δέχτηκε τα χάδια μας με ευχαρίστηση.

Η ανάρτησή της Τασούλας Επτακοίλη:

«Απολαμβάνει τον ήλιο που ποτέ πριν δεν είχε δει. Πλένει τα μπροστινά του πόδια. Τα πίσω είναι παράλυτα. Τρώει με όρεξη. Δέχτηκε τα χάδια μας με ευχαρίστηση. Σχεδόν γουργούριζε. Το τιγράκι των σκουπιδιών δίνει τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή, την ώρα που η αστυνομία εξετάζει βίντεο από τη στιγμή της εγκατάλειψής του».

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069