LIVE: Η Google επενδύει στην Ελλάδα – Σε εξέλιξη οι ανακοινώσεις, παρουσία του πρωθυπουργού

Μια μεγάλη επένδυση της Google ανακοινώνεται στη χώρα μας, σε ειδική εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ραντάρ των τεχνολογικών κολοσσών. Μετά την Amazon Web Services και τη Lamda Hellix, η Google είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση ψηφιακών υποδομών στη χώρα μας.

Ο αμερικανικός όμιλος ενδέχεται να ανακοινώσει τη δημιουργία υποδομών cloud, μέσω των οποίων θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες και οι ταχύτητες στους πελάτες της, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και τη δημιουργία data centers ή τη δημιουργία σταθμών και κόμβων εντός υφιστάμενων.

Νωρίτερα, συνάντηση με τον πρόεδρο της Google Cloud International, Αντέρ Φοξ – Μάρτιν είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 12:00 θα παραβρεθεί και σε εκδήλωση της Google, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Η δημιουργία υποδομών cloud πάντως στην Ελλάδα συνδέονται με το ευρύτερο σχέδιο της εταιρείας για τη σύσταση ενός δικτύου υποθαλάσσιων οπτικών ινών, το οποίο συνδέει τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προβλέπεται και η ενεργοποίηση σειράς προγραμμάτων από τη Google που θα αφορούν στην ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας.

Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού ή επαγγελματιών σε ψηφιακές δεξιότητες καθώς και προγράμματα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να προχωρήσουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και τη μεταφορά των ΙΤ υποδομών τους στο cloud.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο και αναδεικνύεται σταδιακά ως σημαντική «ψηφιακή πύλη» της Ε.Ε. καθώς πολλές εταιρείες προχωρούν στη δημιουργία ψηφιακών υποδομών/ data center.

Για παράδειγμα, η Lamda Hellix, η οποία ανήκει στον αμερικανικό όμιλο Digital Realty, πρόκειται να δημιουργήσει ακόμη δυο data center, ενώ συνεχίζεται και ο σχεδιασμός της Microsoft για τη δημιουργία τριών κέντρων δεδομένων σε Σπάτα και Κορωπί.

Επίσης, η Amazon Web Services έχει ανακοινώσει τη δημιουργία εγκατάστασης τοπικής ζώνης, μιας εκ των συνολικά 11 που σχεδιάζει να υλοποιήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069