Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους τα Χριστούγεννα: Τα 2 νέα μέτρα που θα ισχύσουν φέτος στις γιορτές

Τα δύο μέτρα που θα ισχύουν φέτος τα Χριστούγεννα για τους ανεμβολίαστου

Σε ισχύ τέθηκαν τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες σε εστίαση και ψυχαγωγία το Σάββατο 9 Οκτωβρίου.

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό δίνουν πλήρη ελευθερία στους εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση, ενώ όπως ανακοινώθηκε δίνεται τέλος στα lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές.

Ωστόσο, οι περιορισμοί έχουν τελειώσει μόνο για τους εμβολιασμένους, καθώς οι ανεμβολίαστοι όπως φαίνεται θα αργήσουν να επιστρέψουν σε συνθήκες κανονικότητας.

Τα δυο μέτρα που είναι σχεδόν κλεισμένα αφορούν στους ανεμβολίαστους οι οποίοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε όλους τους κλειστούς χώρους (καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια κλπ), εκτός αν έχουν να επιδείξουν αρνητικό τεστ 24 ωρών.

Το ίδιο θα ισχύει και για τις μετακινήσεις εκτός νομού, όπου δεν θα επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των ανεμβολίαστων αν δεν επιδείξουν τεστ που να βεβαιώνει ότι δεν νοσούν.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με τον κλοιό γύρω τους να να σφίγγει ολοένα και πιο πολύ το ποσοστό των ανεμβολίαστων μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων θα πέσει κι άλλο, καθώς όλο και περισσότεροι θα πάρουν την απόφαση να κάνουν τελικά το εμβόλιο.

Πηγή: enimerotiko.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069