Mε χρηματοδότηση της Περιφέρειας η ανακατασκευή του 2ου Κλειστού Γυμναστηρίου Άνω Νεάπολης στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Γ. Πατούλης: « Η Νίκαια αποκτά ένα ασφαλές και σύγχρονο γυμναστήριο για όλους τους νέους της πόλης. Επενδύουμε στον αθλητισμό, επενδύουμε στη νέα γενιά»

Άμεσα ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Νεάπολης στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, μετά και την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο της πόλης Γ. Ιωακειμίδη.

Ειδικότερα θα υλοποιηθούν έργα επισκευής, συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης της υφιστάμενης αθλητικής εγκατάστασης, του ΔΑΚΑΝ, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 428.000,00

Παρόντες κατά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ήταν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου και η Δ/ντρια  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.  

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, αφού υπογράμμισε την εποικοδομητική συνεργασία που έχει με τον Δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη, τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί σήμερα είναι άλλη μία σημαντική ημέρα για τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη. Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ανάβει το «πράσινο» φως για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό ακόμη ενός χώρου άθλησης για τους νέους της πόλης της Νίκαιας.

Ο υπάρχων αγωνιστικός χώρος θα γίνει ακόμη πιο φιλόξενος για τις ομάδες που τον χρησιμοποιούν, με σύγχρονες υποδομές που θα εξυπηρετούν με ασφάλεια τις αγωνιστικές τους ανάγκες. Πρόκειται για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα της διαχρονικά καλής μας συνεργασίας με τον δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη, τον Γιώργο Ιωακειμίδη, με τον οποίο έχουμε αναπτύξει, μία πολύ γόνιμη συνεργασία. Επενδύουμε στη νέα γενιά, στηρίζουμε τον αθλητισμό, ως μία βασική προϋπόθεση ευζωίας και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη η οποία, όπως σημείωσε, αποδίδει καρπούς προς όφελος των πολιτών επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:

«Είμαστε σήμερα ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση να ανακαινίσουμε το χώρο του ΔΑΚΑΝ, ένα γυμναστήριο που υπάρχει πολλά χρόνια στην περιοχή. Έχει μεγάλη σημασία η αναμόρφωσή του, φτιάχνεται ο αγωνιστικός χώρος, οι κερκίδες, ο χώρος του γυμναστηρίου στο σύνολό του. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα παιδιά της περιοχής, για τις ομάδες της γειτονιάς που είναι πάρα πολύ σημαντικές γιατί αυτές κάνουν όλη τη δουλειά στην Άνω Νεάπολη. Είναι το μοναδικό γυμναστήριο που έχει η περιοχή και με αυτή την προγραμματική σύμβαση θα μπορέσουν πραγματικά τα παιδιά της περιοχής να έχουν ένα πολύ καλύτερο γήπεδο από αυτό που απολάμβαναν ως τώρα. Θα αποκτήσουμε ένα γήπεδο που πραγματικά θα τους τιμά και θα μας τιμάει. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου που πραγματικά αξιολόγησαν αυτό το έργο ως σοβαρό και το υπογράφουμε σήμερα όλοι μαζί».

Αναφερόμενη στο έργο η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου επισήμανε:

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί αυτά τα έργα τα οποία έχουν σχέση με τον αθλητισμό αλλά και την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν και μεγάλη σημειολογική αλλά και ουσιαστική σημασία. Το ΔΑΚΑΝ έτσι κι αλλιώς και με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο όταν το επισκεφτήκαμε και το είδαμε, το εντάξαμε στις προτεραιότητές μας, καθώς είναι πολύ σημαντικό έργο. Είναι πολλές οι ομάδες που το χρησιμοποιούν, τέσσερα σωματεία και τα σχολικά πρωταθλήματα γίνονται εδώ, οπότε τα παιδιά και  οι ενήλικοι αθλούμενοι πλέον θα έχουν ένα σύγχρονο γήπεδο».

Τι περιλαμβάνει το έργο στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Νεάπολης του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη

Η επισκευή, συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση της υφιστάμενης αθλητικής εγκατάστασης, του «2ου Κλειστού Γυμναστηρίου Άνω Νεάπολης» (ΔΑΚΑΝ), καθώς και του περιβάλλοντα χώρου, έχει ως σκοπό την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.

Το ήδη υπάρχον κλειστό γυμναστήριο περιλαμβάνει αγωνιστικό χώρο διαστάσεων 37,50μ. x 23,00 μ. και εξυπηρετεί τα αθλήματα της χειροσφαίρισης (μόνο για σχολικούς αγώνες και προπονήσεις) και της καλαθοσφαίρισης των ομάδων:«Α.Ο. ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ», «ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ», «ΧΑΝ ΝΙΚΑΙΑΣ» και «Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ».

Τις  πρωινές ώρες χρησιμοποιείται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για την άθληση δημοτών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα “Άθληση για Όλους”.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • α) επισκευαστικές εργασίες εσωτερικών χρωματισμών ή μεμονωμένων επισκευών για λογούς χρήσης και υγιεινής, επισκευής ή αντικατάστασης δαπέδων
  • β) μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές διασκευές που δεν μεταβάλουν την φέρουσα κατασκευή του κτιρίου, καθώς και κατασκευές που απαιτούνται για την μετακίνηση η την κάθε μορφής εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία η εμποδιζόμενων ατόμων,
  • γ) εξωτερικοί χρωματισμοί ή επισκευή όψεων χωρίς την χρήση ικριωμάτων
  • δ) συντήρηση, επισκευή διασκευή ή και τμηματική αντικατάσταση εγκαταστάσεων και αγωγών,
  • ε) αντικατάσταση εσωτερικών ή εξωτερικών κουφωμάτων και υαλοπινάκων στο ίδιο άνοιγμα
  • στ) συντήρηση, επισκευή στεγών η δωμάτων χωρίς την χρήση ικριωμάτων
  • ζ) Αντικατάσταση ξύλινου δαπέδου (ΠΑΡΚΕ)
  • η) Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων  αγωνιστικού χώρου

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο αναβάθμισης των χώρων πρασίνων και άθλησης στο Δήμο Νίκαιας, έχει συμβάλει επίσης με χρηματοδότηση στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Πλάτωνα» προϋπολογισμού 800 χιλιάδων ευρώ, αλλά και στην ανάπλαση του Νότιου Τμήματος του πρώην Κοιμητηρίου Νεαπόλεως Νίκαιας και του παρακείμενου αλσυλλίου με προϋπολογισμού 848.000 ευρώ, ώστε να αποδοθεί στους δημότες και ειδικά στους νέους του Δήμου για άθληση, καθώς επίσης και να λυθεί το πρόβλημα της ποιοτικής ανάπτυξης  των οικόσιτων ζώων με τη δημιουργία δικού τους ξεχωριστού χώρου.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069