Με έκτακτο επίδομα 450 ευρώ κάνει ποδαρικό το 2023 (Αιτήσεις)

400 ευρώ σε 150.000 εργαζόμενους, 1000 ευρώ επίδομα σε 80.000 ανέργους και ακόμα 450 ευρώ έξτρα σε 23.367 ελεύθερους επαγγελματίες – Που κάνετε αίτηση για να πάρετε άμεσα τα επιδόματα

Ενώ τρέχει το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ σε 150.000 εργαζόμενους (Κάντε αίτηση εάν είστε στην Αττική ΕΔΩ) και τα 1000 ευρώ σε χιλιάδες ανέργους (Εάν είστε στην Αττική κάντε αίτηση Εδώ) έρχεται και ακόμα ένας έκτακτος μποναμάς κοντά στα 450 ευρώ έξτρα.

Είναι χρήματα που θα δοθούν από τον ΕΦΚΑ και αφορά 23.367 ελεύθερους επαγγελματίες εντός του 2023.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι με παράλληλη απασχόληση το 2021, δηλαδή εργαζόμενοι που το 2021 είχαν και μισθωτή απασχόληση και παράλληλη εργασία ως ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι.

Υπολογίζεται ότι η επιστροφή των ποσών σε όσους κάνουν εγκαίρως την ηλεκτρονική τους αίτηση θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Φεβρουαρίου 2023.

Η διαδικασία βήμα – βήμα

Για να διαπιστώσει κανείς αν είναι στους «τυχερούς» ασφαλισμένους πρέπει να ανατρέξει στην ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ, όπου αναρτήθηκαν ήδη τα «ραβασάκια», και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Εισφορές Μη Μισθωτών. Η ταυτοποίηση χρήστη γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Εφόσον το ειδοποιητήριο είναι πιστωτικό, ο ασφαλισμένος πρέπει να υποβάλλει στον ΕΦΚΑ ηλεκτρονικά «Αίτηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων».

Υποβολή αιτήσεων

Ήδη από την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου ο ΕΦΚΑ έθεσε σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά «Αίτηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων» οι ασφαλισμένοι με πιστωτικό υπόλοιπο

Εναλλακτικά, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να μην λάβουν εφάπαξ το ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό αλλά να το κρατήσουν στον ασφαλιστικό τους κουμπαρά για συμψηφισμό με επόμενες εισφορές.

Πότε πιστώνεται το ποσό

Το ποσό που δικαιούνται θα το δουν οι ασφαλισμένοι στο ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ. Όσοι υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση εγκαίρως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα λάβουν το ποσό εφάπαξ στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Πηγή: alfavita.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069