Με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου» συνεχίστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθηνών

Ο κύκλος των Workshops για το νέο ΕΣΠΑ και την πορεία υλοποίησης των έργων από την Περιφέρεια

1.476 έργα και δράσεις στο Νότιο Τομέα Αθηνών με προϋπολογισμό 87 εκ. ευρώ μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020.

Γ. Πατούλης: Η ευρύτερη περιοχή του Νότιου Τομέα της Αττικής, αποτελεί σήμερα την ατμομηχανή της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της ίδιας της χώρας.

Την πεποίθηση πως το ΕΣΠΑ μπορεί να μετατραπεί σε πολλαπλασιαστή ισχύος για κάθε πόλη της Αττικής, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την τοποθέτησή του στο workshop για το νέο ΕΣΠΑ και την πορεία υλοποίησης των έργων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης και αναφερόμενος στη σειρά έργων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια στους Δήμους του Νότιου Τομέα, εστίασε στο εμβληματικό έργο της αστικής ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, στη συμμετοχή της Περιφέρειας στα έργα ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας από την Καλλιθέα έως και τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με έμφαση στην οριοθέτηση του ρέματος Πικροδάφνης. Σε αυτό το σημείο ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Αττικής υπέβαλλε αίτηση χρηματοδότησης για το έργο οριοθέτησης και έργων διευθέτησης του ρέματος Πικροδάφνης συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ, στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 και αναμένεται η άμεση έγκριση χρηματοδότησης και δημοπράτησής του, εντός του 2022.

Παράλληλα επισήμανε πως η υλοποίηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης, εδώ και δεκαετίες στο Ελληνικό σε συνδυασμό με τα έργα της Περιφέρειας συντείνουν στη βεβαιότητα πως «Η ευρύτερη περιοχή του Νότιου Τομέα της Αττικής, αποτελεί σήμερα την ατμομηχανή της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της ίδιας της χώρας».

Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου:

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069