Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ)

– Η εξαιρετική πορεία του προγράμματος στην Ανατολική Αττική

Στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) με τίτλο: «Η αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για ενιαία υγεία και έναν καλύτερο πλανήτη» που διεξήχθη φέτος στη Βούλα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) στις 6 – 8 Οκτωβρίου, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός.

Επίκεντρο των 130 και πλέον ομιλητών από εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης και πλήθος προσωπικοτήτων του ιατρικού κόσμου, ήταν η ανάδειξη και η σπουδαιότητα της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου των πολιτών, σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Αττικής.

Το 2005 ήταν η πρώτη χρονιά που λειτούργησε το ΕΔΔΥΠΠΥ ενώ σήμερα, 18 χρόνια μετά, 200 Δήμοι από όλη την Ελλάδα είναι μέλη του Δικτύου. Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα του ρόλου της πρόληψης θα χρηματοδοτήσει μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027 δράσεις πρόληψης και προσυμπωματικού ελέγχου για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός κατά την παρουσίασή του την τρίτη ημέρα του συνεδρίου αναφορικά με την πορεία του προγράμματος στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής επεσήμανε:

«Ένα ακόμα όραμα και προσπάθεια ετών του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη γίνεται πραγματικότητα με την μεγαλύτερη επιτυχία. Η Περιφέρεια Αττικής πρώτη δείχνει τον δρόμο σε καινοτόμες δράσεις για μια Περιφέρεια πρότυπο Υγείας και Ευεξίας. Η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου προγράμματος έγκειται στο ότι φέρνει την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο κοντά στον κάθε πολίτη, εντοπίζει και στηρίζει τυχόν ευάλωτους συνανθρώπους μας και παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας των πολιτών ενώ λογισμικό ενημερώνει με μήνυμα τους πολίτες σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να κάνουν με βάση το προσωπικό τους προφίλ για την ηλικία και το φύλο τους και τους υπενθυμίζει την επανεξέτασή τους με την πάροδο του χρόνου.

Όσον αφορά την Ανατολική Αττική και τους 13 Δήμους της, από το τέλος του 2019 που ξεκίνησε το πρόγραμμα μέχρι και σήμερα, έχουν ενταχθεί σταδιακά σχεδόν όλοι οι Δήμοι. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια με τη στενή συνεργασία της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής με όλους τους Δήμους μας, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί στους 12 από τους 13 Δήμους της Ανατολικής Αττικής ΚΕΠ Υγείας (Κέντρα Πρόληψης Υγείας), τα οποία σχεδιάζουν, οργανώνουν και συντονίζουν τα προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου. Συνοπτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 3.697 πολίτες, ενώ έχουν υπάρξει 648 δράσεις με 147.161 πράξεις ωφέλειας».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069