Μετά το εμβόλιο το χάπι κατά της Covid-19 γεμίζει τα ταμεία της εταιρείας.

Ρεκόρ περιμένει η Pfizer φέτος: Χάπι και εμβόλιο θα φέρουν $54 δισ.

Γκάζι πατάει για το αντιιικό χάπι κατά Covid, το Paxlovid. Αναμένει να παράγει 6 έως 7 εκατ. κύκλους θεραπείας το πρώτο τρίμηνο και 120 εκατ. μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η Pfizer προβλέπει ότι θα έχει έσοδα-ρεκόρ το 2022, καθώς αναμένει να έχει πωλήσεις ύψους 32 δισ. δολαρίων από τα εμβόλιά της για την Covid-19 και 22 δισ. δολάρια από το αντιιικό χάπι θεραπείας για τον κορωνοϊό Paxlovid φέτος.

Όπως μεταδίδει το CNBC, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν $1,08 έναντι 87 σεντς που αναμένονταν. Τα έσοδα έφτασαν στα 23,84 δισ. έναντι 24,12 δισ. δολαρίων που αναμένονταν.

Η Pfizer ξεκίνησε μια κλινική δοκιμή στα τέλη του περασμένου μήνα ενός εμβολίου για την Covid που στοχεύει την παραλλαγή Ομικρον σε ενήλικες ηλικίας 18 έως 55 ετών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει να έχει έτοιμο το εμβόλιο μέχρι τον Μάρτιο.

Η Pfizer μαζί με τηn BioNTech συνεργάζονται επίσης με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για να επισπεύσουν την έγκριση του εμβολίου Covid αυτόν τον μήνα για παιδιά κάτω των 5 ετών, την τελευταία ηλικιακή ομάδα που έχει απομείνει στις ΗΠΑ στην οποία δεν έχει δοθεί έγκριση εμβολιασμού.

Οι εταιρείες αναμένουν ότι τα παιδιά κάτω των 5 ετών θα χρειαστούν τελικά τρεις δόσεις, αλλά εργάζονται για να λάβουν έγκριση για τις δύο πρώτες δόσεις από την FDA, ενώ θα ολοκληρώσουν τις δοκιμές για την τρίτη δόση.

Η Pfizer εργάζεται επίσης για να αυξήσει την παραγωγή και την παράδοση του χαπιού της για τη θεραπεία Covid, Paxlovid. Ο Μπουρλά είπε ότι η Pfizer αναμένει να παράγει 6 έως 7 εκατομμύρια κύκλους θεραπείας το πρώτο τρίμηνο φέτος και 120 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παραγγείλει 20 εκατομμύρια κύκλους θεραπείας, με 10 εκατομμύρια να αναμένονται μέχρι τον Ιούνιο.

Πηγή: euro2day.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069