«Μεταμορφώθηκε» η Πλατεία Ναθαναήλ στα Πατήσια

Με τις αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων απέκτησε περισσότερο πράσινο, νέο αστικό εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές.

Σε μια από τις γωνιές της Αθήνας που αποτελούν σημείο αναφοράς και συνάντησης για εκατοντάδες κατοίκους και επισκέπτες, την πλατεία Ναθαναήλ στα Πατήσια, συνεχίστηκε το «μπαράζ» αναπλάσεων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων.

Πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ολικής ανάπλασης στην όμορφη πλακόστρωτη πλατεία, έκτασης 4,5 περίπου στρεμμάτων, με τις υπηρεσίες του Δήμου να αλλάζουν ριζικά την όψη της, πραγματοποιώντας σημαντικές αισθητικές αλλά και λειτουργικές παρεμβάσεις.

Στόχος του έργο ήταν η αναδιαμόρφωση του πάρκου σε ένα χώρο βιώσιμο, ασφαλή και πλήρως εναρμονισμένο στις ανάγκες των κατοίκων για ελεύθερους χώρους πρασίνου στην πόλη.

Με δεδομένο ότι οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου αναδεικνύονται ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των αστικών τοπίων, οι υπηρεσίες προχώρησαν σε νέες φυτεύσεις, δίνοντας μια σημαντική περιβαλλοντική ανάσα στη γειτονιά των Πατησίων.  

Πιο συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν επιφάνειες συνολικά 2.760 τετραγωνικών μέτρων, με την πλατεία να αποκτά οκτώ νέα δέντρα αλλά και 3.737 υψηλούς και χαμηλούς θάμνους.

Παράλληλα,  έγινε  εγκατάσταση χλοοτάπητα 700 τετραγωνικών μέτρων, ενώ οι υπηρεσίες πραγματοποίησαν σαρωτικούς κλαδοκαθαρισμούς στις υφιστάμενες φυτεύσεις και μεταφυτεύσεις θάμνων.

Την ίδια στιγμή, με γνώμονα την ορθολογική χρήση του νερού και την ταυτόχρονη άρδευση των φυτών, οι υπηρεσίες προχώρησαν στην αυτοματοποίηση του συστήματος άρδευσης, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις παλαιές και μη λειτουργικές υποδομές της πλατείας.

Ακόμη, οι τεχνικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν εργασίες δαπεδόστρωσης στις περιοχές που παρουσίαζαν υποβαθμισμένη εικόνα, με σεβασμό και φροντίδα στην ιστορία και την αισθητική της πλατείας, ενώ συντηρήθηκαν και βάφτηκαν  τα φθαρμένα τοιχία, τα πεζούλια και τα κιγκλιδώματα.

Ο αστικός εξοπλισμός της πλατείας ανανεώθηκε, ενώ τοποθετήθηκαν νέοι, λειτουργικοί κάδοι απορριμμάτων. Τέλος, τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα συντηρήθηκαν και επισκευάστηκαν, ενώ οι άνθρωποι του Δήμου τοποθέτησαν νέες λάμπες υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED, με στόχο την μείωση του ενεργειακού κόστους.

«Το πράσινο στις πόλεις αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς δείκτες που καθορίζουν την ποιότητα της αστικής ζωής. Με τις αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε, η Πλατεία Ναθαναήλ αναζωογονήθηκε, απέκτησε περισσότερο χρώμα, νέο αστικό εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές. Επανασυνδέεται με τη γειτονιά των Πατησίων και τους ανθρώπους της, οι οποίοι μπορούν, πλέον, να απολαύσουν τη βόλτα τους σε ένα σύγχρονο, όμορφο και λειτουργικό δημόσιο χώρο» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την ανάπλαση της Πλατείας Ναθαναήλ. 

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069