Μίλτος Τεντόγλου: «Και ξυπόλυτος θα πηδούσε καλά», λέει ο προπονητής του

Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι
Eurokinissi

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 μίλησε ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάκσι σχετικά με την ακύρωση του άλματος του κορυφαίου αθλητή, εξαιτίας των παπουτσιών που φορούσε. «Εγώ λέω ότι θα πηδούσε και ξυπόλητος. Έχει φοβερές ικανότητες. Από την πρώτη μέρα έχω πει ότι είναι ένα ξεχωριστό παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πομάσκι.

Όπως έχει γίνει γνωστό τα παπούτσια που φορούσε ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν η αιτία να ακυρωθεί η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο, θεωρούνται αντικανονικά. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι (τα παπούτσια) για κάποιο λόγο δεν έχουν πάρει πιστοποίηση. Ωστόσο, ο προπονητής συμπλήρωσε ότι αυτό ήταν κάτι που δεν γνώριζαν, καθώς αν το ήξεραν δεν θα τα είχε φορέσει ο αθλητής του.

Απαντώντας σε σχετικά ερώτηση για το αν θύμωσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, ο κ. Πομάσκι είπε: «εννοείται, αλλά ο Μίλτος έχει αυτό το χαρακτηριστικό, που τον φέρνει σε θετική πλευρά, δεν τον φέρνει σε αρνητική πλευρά, γιατί μπορεί κάποιος αθλητής να αποσυντονιστεί τελείως, μπορεί να παρατήσει την προσπάθειά του».

Ερωτηθείς αν ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε πράγματι «μπορώ να πηδήξω το 8,40 όποτε θέλω», ο κ. Πομάσκι απάντησε «το είπε και το εννοεί και το ξέρει. Δηλαδή αν πηδάς, 8,30-8,40 είναι το ίδιο και άμα πατάς και 10 πόντους όπως πάτησε χτες, 8,51. Δεν λέει τίποτα αυτό, είναι αγώνας, είναι προσπάθεια και νομίζω ότι το κάνει με τον καλύτερο τρόπο ο Μίλτος Τεντόγλου».

Στη συνέχεια και σε επισήμανση που έκανε ο δημοσιογράφος, ότι στον ίδιο αγώνα ο Τεντόγλου έκανε τις τέσσερις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο, ο κ. Πομάσκι τόνισε ότι «αυτό λέει πολλά» ενώ υπογράμμισε στη συνέχεια ότι όλοι είναι στο πλευρό του, «γιατί όλοι έχουν υποστεί από ένα τέτοιο πράγμα». Συνεχίζοντας ανέφερε: «και για μένα είναι αδικία να μη μπορεί να πιστοποιηθεί ένα πράγμα που κάνεις 100 και 200 μέτρα με αυτά τα παπούτσια και 400. Το παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή. Ο αθλητής κάνει το παπούτσι» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η «αδικία πνίγει πολλές φορές, γιατί το παπούτσι δεν είναι φτιαγμένο για να προσθέσει ένα πόντο στην επίδοση του αθλητή».

«Εγώ είμαι σίγουρος ότι ο Μίλτος θα συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει. Είναι ένας αθλητής στίβου, πηδάει άλμα εις μήκος και θα συνεχίζει να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Να είναι να είναι υγιής μόνο, γιατί η πίεση είναι μεγάλη, τα ταξίδια είναι πολλά, οι προπονήσεις είναι βαριές. Ψυχικά είναι πολύ δυνατός. Δεν έχει κουραστεί, αλλά όλα τα σώματα δεν είναι για να τα βαράς όλη μέρα. Είναι λεπτεπίλεπτος, αλλά η συγκεκριμένη προπόνηση που κάνει είναι αποτελεσματική και αυτός έχει την ικανότητα να βγάζει το 100% της ικανότητάς του. Γιατί πολλά παιδιά λειτουργούν με 30, με 50, με 80. Αυτός όποτε χρειαστεί, μπορεί να βάλει 110. Είναι τέλειο τεχνικά το άλμα» προσέθεσε ο κ. Πομάσκι.

Κλείνοντας ο κ. Πομάσκι ανέφερε ότι επόμενος στόχος είναι η νίκη στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Αυτοί οι αγώνες είναι σταθμοί για την προετοιμασία, ναι μεν έχει κάποια κέρδη από αυτό το πράγμα, αλλά είναι μια συνέχεια που εξελίσσεται το φορμάρισμα του αθλητή αγωνιστικά», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069