Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Α.Α. για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Αν όλοι μας είχαμε την αθωότητα και την ευαισθησία των παιδιών στην επικοινωνία τους με τα ζώα σίγουρα δεν θα υπήρχε ανάγκη να υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, κάθε χρόνο σαν σήμερα 4 Απριλίου.

Κανένα παιδί δεν θα εγκατέλειπε στην τύχη του ένα κατοικίδιο, αν η απόφαση για αυτό ήταν δική του.

Καμία πολιτεία και κανένας νόμος υπέρ των ζώων δεν μπορεί να εξαλείψει το φαινόμενο των χιλιάδων αδέσποτων αν πρώτα δεν αγαπήσουμε τα ζώα και τους δώσουμε την ευκαιρία να ζήσουν σε έναν πλανήτη που δεν φτιάχτηκε μόνο για μας.

Η επιλογή και η δύναμη του ανθρώπου να μπορεί να αποφασίζει για τη ζωή και το αύριο του κάθε πλάσματος απαξιώνει το Θείο δώρο της φύσης προς τον άνθρωπο, τη νοημοσύνη. Όλοι και Όλα, ανεξαιρέτως, αξίζουν μια ευκαιρία στη ζωή.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, υπό την καθοδήγηση και την στήριξη του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη, έχουμε υλοποιήσει από κοινού με τους Δήμους μία σειρά δράσεων για την προστασία αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπως:

  • Διοργάνωση ημερίδων ευαισθητοποίησης, προώθηση δημιουργίας καταφυγίων, συνεργασία με φιλοζωικούς συλλόγους και στήριξή τους, ειδικά κατά τις περιόδους κρίσεων, τόσο με την πανδημία, όσο και με τις καταστροφικές πυρκαγιές
  • Υποστήριξη ενεργειών ίδρυσης και λειτουργίας του διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων στο Δήμο Μαρκόπουλο με τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του ΥΠΕΣ. Στόχος μας να συμβάλλουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό και στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων μας, ώστε να διευθετηθούν χρόνια προβλήματα στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων».

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069