Μήνυμα του Δημάρχου Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί για το έθνος μας μία ακόμα ηρωική ημέρα αντίστασης.

Αντίστασης κατά του φασισμού και του ναζισμού, το μήνυμα της οποίας παραμένει επίκαιρο σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη εποχή για την Ευρώπη και κατ’ επέκταση την Ελλάδα.

Οι έλληνες στο έπος του ’40 αντιτάχθηκαν και δεν νίκησαν μόνο την υπέρτερη φασιστική Ιταλία, αλλά αντιστάθηκαν συνολικά στις δυνάμεις του “άξονα” των φασιστικών δυνάμεων της Ευρώπης και αυτή η μεγαλειώδης προσπάθεια έμεινε να θυμίζει σε όλους εμάς, τι μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι.

Και φέτος θα γιορτάσουμε την Εθνική μας Επέτειο με λαμπρότητα κρατώντας ζωντανά τα μηνύματα για ελευθερία και αξιοπρέπεια όπως αρμόζει σε όλους τους ανθρώπους, με την ελπίδα να ξεπεράσουμε το δυνατόν αλώβητοι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, ως χώρα, ως έθνος, ως λαός.

Η νέα γενιά, τα παιδιά μας, τα οποία θα καμαρώσουμε με υπερηφάνεια αντιπροσωπεύουν τον δρόμο αυτής της ελπίδας. Μια ελπίδα που οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή και να τους τη μεταλαμπαδεύσουμε.

Να μεταλαμπαδεύσουμε τους αγώνες των προγόνων μας για λευτεριά και αυτοδιάθεση που μας εξασφάλισαν το δικαίωμα να ονειρευόμαστε.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069