Ν. Κογιουμτσής: Στο χείλος του γκρεμού μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Για τον ασφυκτικό κλοιό στον οποίο βρίσκονται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αλλά και το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου στα καταστήματα λόγω της ενεργειακής κρίσης, μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Νίκος Κογιουμτσής στην βραδινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alert (11/10/2022).

“Ο πληθωρισμός πλέον αγγίζει το 12% και οι πολίτες δυσκολεύονται να αγοράσουν αγαθά, καθώς το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα έχει μειωθεί σημαντικά, γεγονός που επιδρά αρνητικά στον τζίρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κογιουμτσής.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη, ότι σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, 2 στους 3 Έλληνες πολίτες έχουν μειώσει αισθητά τις αγορές τους, ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης.

“Ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, έχουμε επισημάνει αρκετές φορές ότι η κυβέρνηση οφείλει να λάβει γενναία μέτρα που θα στηρίξουν τα νοικοκυριά και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όπως μία μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6% και μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Εάν η Πολιτεία δεν λάβει υπόψιν τα συγκεκριμένα μέτρα, τότε θα οδηγηθούμε στον γκρεμό και οι χειμώνες που θα έρθουν θα είναι πολύ δύσκολοι για τους μικρομεσαίους”, τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων και εξήγησε ότι εάν αυτό το μέτρο δεν εφαρμοστεί ενιαία για όλες τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, τότε θα δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069