Νέα Μάκρη: Μια ξεχωριστή στιγμή για το ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»

Με ιδιαίτερη χαρά, o Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» κ. Ηλίας Κοντογιώργος, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, υποδέχτηκε θερμά τον Αποστολικό Nuncio Πρέσβη της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα, Savio Hon Tai-Fai, με αντιπροσωπεία από την Αγία Έδρα, της οποίας ηγείτο ο MsgrGeorge Jacob Koovakad, διευθυντής των γενικών υποθέσεων του Βατικανό και του Πάπα Φραγκίσκου.

Η αντιπροσωπεία μετά την συνάντηση της με την πολίτικη ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στη Νέα Μάκρη. H επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ιστορικής διασύνδεσής και του αδιάλειπτου ενδιαφέροντος που δείχνει η Αγία Έδρα για το έργο μας, ιδιαίτερα μετά την επίσημη επίσκεψη του Καρδινάλιου Σάντρι.

Την 11μελη αντιπροσωπεία πλαισίωσαν με την παρουσία τους, ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Θεόδωρος Κοντίδης και οι Σεβαστές Αδελφές της Ιεράς Μονής Παμμακαρίστου Θεοτόκου,  Δωροθέα και Θεοδοσία.

Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στους χώρους και τα ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια του Ιδρύματος, ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο και την πολυετή προσφορά στους ανθρώπους με αυτισμό και νοητική στέρηση. Τέλος, ενημερωθήκαν για το κοινωνικό έργο του ιδρύματος στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που τελείται με την αρωγή της Καριτας «Θείας Πρόνοιας» και της Καριτας Ελλάδος.

Την ξενάγηση και ενημέρωση ανέλαβαν η κα. Πέλια Ρούσου, η κα. Γεωργία Στάμου, ο κος. Χρήστος Χρόνης του Διοικητικού Προσωπικού και η Κοινωνική Λειτουργός του Ιδρύματος κα Αναστασία Γκούγκλια – Γερμάνη.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069