Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027: Ξεκινά στις 16 Ιουνίου – Ανταγωνιστικότητα (μικρομεσαίες επιχειρήσεις)

Την 16η Ιουνίου 2022, αναμένεται η εκκίνηση του ΕΣΠΑ. Θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για το νέο ΕΣΠΑ και την εκκίνηση θα δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καλαμάτα,μέχρι τότε, αναμένεται να έχει εγκριθεί από τις Βρυξέλλες, το σύνολο των Τομεακών Προγραμμάτων που επισήμως έχει υποβάλλει η χώρα μας .

Επίπροσθέτως , η κυβέρνηση αναμένει το ΤΠ της «Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης», ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό υποβλήθηκε δεύτερο, μετά εκείνο της «Ανταγωνιστικότητας», καθώς ενδιαφέρει ιδιαίτερα η στήριξη των περιοχών της απολιγνιτοποίησης και κυρίως της Δυτ. Μακεδονίας. Το τρίτο πρόγραμμα που κατατέθηκε είναι εκείνο της «Πολιτικής Προστασίας», ύψους 0,7 δισ. ευρώ, το οποίο επίσης κρίνεται ως υψηλής προτεραιότητας για τη χώρα. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να αποκτηθούν πυροσβεστικά μέσα (αεροπλάνα, ελικόπτερα κ.λπ.) και άλλος βοηθητικός εξοπλισμός.

Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, συνολικού ύψους 26,3 δισ. ευρώ, απαρτίζεται από το εννέα Τομεακά Προγράμματα (ΤΠ) συνολικού ύψους 18,2 δισ. ευρώ, και 13 Περιφερειακά Προγράμματα (ΠΤ) συνολικού ύψους 8,1 δισ. ευρώ.

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται να εγκριθεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του νέου ΕΣΠΑ που αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. Επίσης αναφέρει: «Οι στόχοι που θέτει το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα” είναι οι ελληνικές ΜΜΕ να γίνουν πιο αναταγωνιστικες, μέσα από ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις. Ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είμαστε έτοιμοι για την πρώτη δράση που θα αφορά την ψηφιακή μετάβαση αλλά και για τη δράση που αφορά την αντικατάσταση ενεργοβόρων επαγγελματικών ψυγείων».

Οι δράσεις του προγράμματος, με συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν 3,9 δις ευρώ. Επίσης αναμένεται να ενισχύσουν το παραγωγικό δυναμικό της οικονομίας, των δεξιοτήτων και ειδικότερα τις ελληνικές επιχειρήσεις σε επίπεδο πληροφόρησης, ενίσχυσης συνεργασιών, ανάπτυξης νέων συνεργατικών προτύπων και εύρεσης τεχνολογικών, ανθρώπινων και επενδυτικών πόρων.

Το αναμενόμενο πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα 2021-2027” θα στηρίξει την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μέσω της καινοτομίας για τη μετάβαση στην Οικονομία της Γνώσης.


ΑΞΟΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2021-2027

1. Ψηφιακός Μετασχηματισμός

2. Ανθρώπινο δυναμικό

3.Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

4. Έρευνα και καινοτομία


Η στρατηγική του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» οργανώνεται σε 3 βασικές Προτεραιότητες:

1.Βελτίωση της πρόσβασης επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση

2.Ενίσχυση επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας & καινοτομίας

3.Ανάπτυξη ανθρώπινου κεφαλαίου στο πλαίσιο του αναπτυξιακού μετασχηματισμού

Ψηφιακός μετασχηματισμός Ελληνικής Βιομηχανίας

  • Συμπεριλαμβάνονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουρισμού, σύγχρονου πολιτισμού και εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και η τεχνολογική και οργανωτική τους αναβάθμιση

Μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις

  • Υπηρεσίες στήριξης της επιχειρηματικότητας και δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος
  • Ανάπτυξη της παραγωγής διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών
  • Αναβάθμιση και ποιοτικός εκσυγχρονισμός του τουρισμού
  • Ανάπτυξη / Αναβάθμιση δομών / μηχανισμών στήριξης επιχειρηματικότητας
  • Υποστήριξη της ανάπτυξης/υιοθέτησης καινοτομιών
  • Στήριξη Παραγωγικών επενδύσεων με έμφαση στην καινοτομία, τεχνολογική προσαρμογή, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη στροφή σε φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες και προϊόντα
  • Ενίσχυση της νέας / νεοφυούς επιχειρηματικότητας υψηλής προστιθέμενης αξίας
  • Ενθάρρυνση cluster ή/και συνεργασιών ΜΜΕ μεταξύ τους ή/και με μεγαλύτερες επιχειρήσεις

Έρευνα και ανάπτυξη

  • Βάση της ανάπτυξης θα είναι οι δυναμικοί κλάδοι της ελληνικής βιομηχανίας:
    • Αγροδιατροφική Αλυσίδα
    • Τουρισμός, Πολιτισμός & Δημιουργικές Βιομηχανίες
    • Αειφόρος Ενέργεια
    • Μεταφορές & Εφοδιαστική Αλυσίδα
    • Βιοεπιστήμες – Υγεία – Φάρμακα
    • Περιβάλλον & Κυκλική Οικονομία
    • Υλικά – Κατασκευές & Βιομηχανία
    • Ψηφιακές Τεχνολογίες
  • Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της βιομηχανικής έρευνας, τη μεταφορά τεχνολογίας, τη βιομηχανοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας, της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στους κλάδους Eυρωπαϊκής και Εθνικής προτεραιότητας.

Ανθρώπινο Δυναμικό

  • Αναβάθμιση των ικανοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού σε οριζόντιες (Industry 4.0 και πράσινη οικονομία)
  • Κάλυψη αναγκών σε δεξιότητες στο πλαίσιο της έξυπνης εξειδίκευσης, της βιομηχανικής μετάβασης και της υποστήριξης του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Έδρα/Γραφεία: 
Στουρνάρη 49Α – Αθήνα 
Yποκαταστήματα : Δημητριάδος 229 Βόλος & προσεχώς Εδέσσης 2 Θεσσαλονίκη 
tel.: 210-4408040 , 210-4406069 , 210-4405464 , 2103009878 email :  info@zicon.gr , site : www.zicon.gr , www.kepiteasy.gr

ZICON (Accounting, Financial Planning & Business Development Specialists) έχει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην υποβολή φακέλων για ενισχύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα με σημαντική και μεγάλη επιτυχία στις εγκρίσεις.

Η έμπειρη ομάδα μας, αποτελούμενη από ανθρώπους-στελέχη πολυεθνικών και νέους πτυχιούχους, συνδυάζει χρόνια εμπειρίας με την φρεσκάδα των καινοτόμων ιδεών και προτάσεων!

Συμβουλέψου και Εμπιστεύσου τους ειδικούς! Οι καταλληλότερες λύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της επιχείρησής σου!

Επικοινωνήστε σήμερα με τη ZICON , για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε από τις ενεργές επιδοτήσεις ΕΣΠΑ. Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ή να καλέσετε στο 210-4408040.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069