Ο Δήμαρχος Μαραθώνα δείχνει τον τρόπο που σκέφτεται και οι πολίτες κρίνουν…

0

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα δείχνει τον τρόπο που σκέφτεται και οι πολίτες κρίνουν, ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχουν, την δημοτική αρχή.

Κώστας Μπούτσικος

Ο Δήμαρχος έχει αποφασίσει τελικά, τον χώρο που ανήκει στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέας Μάκρης, αυτό με την ιστορική βελανιδιά, μετά την κατεδάφιση του κτιρίου, να μην τον παραχωρήσει ολόκληρο στη χρήση των μαθητών, αλλά ένα τμήμα του, ενώ ένα άλλο, μικρότερο τμήμα του, να το αποδώσει ως κοινόχρηστο χώρο προκειμένου να εξυπηρετήσει αυτά, που εκείνος έχει ως προτεραιότητα!

Με την άποψη του, όπως μας μετέφερε ο Δήμαρχος, συμφωνεί και ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου!! Να μειωθεί δηλαδή ο χώρος καθημερινής χρήσης των μαθητών!!! Προφανώς και για τις δυο πλευρές, θεωρείται υπεραρκετός ο αύλειος χώρος και μπορεί να δοθεί ένα τμήμα του σε δημόσια χρήση!!

Το ότι παίρνει θέση ο Σύλλογος, μέσω των σημερινών του μελών, για κάτι που θα δεσμεύσει τους επομένους μαθητές, είναι ένα θέμα που μου κάνει εντύπωση, ως προς το θεσμικό κομμάτι της διαδικασίας. Για όσους δεν κατάλαβαν, τα σημερινά μέλη του συλλόγου αποφασίζουν, ότι ένα τμήμα της χρήσης του σχολείου από τους μαθητές ,να δοθεί ως κοινόχρηστος δημόσιος χώρος!!!

Ευτυχώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι δεσμευτικό και ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να επανέλθει το αυτονόητο !!

Εκτός και εάν δρομολογηθεί σε βάρος των μαθητών με κανένα άλλον τρόπο…… Η ανάρτηση μου γίνεται μετά από την παρουσία μου, σε συνάντηση με τον Δήμαρχο, για το συγκεκριμένο θέμα, στην οποία η θέση του ήταν σαφής και ξεκάθαρη. Το μοναδικό του επιχείρημα, γιατί δυστυχώς δεν μας παρουσίασε μια εισήγηση από την τεχνική υπηρεσία, όπως γίνεται συνήθως, έστω και για τυπικούς λόγους, ήταν ότι αντιμετωπίζει το οικόπεδο του σχολείου, σαν να ήταν κάποιου ιδιώτη και θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια, σε όλους τους ακάλυπτους χώρους, που είναι ελεύθεροι στη Λ. Μαραθώνος!!!

Έτσι σκέφτεται, έτσι αποφασίζει και προχωράει…..

Με αυτόν τον τρόπο το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα υπάρχει εξασφαλισμένος χώρος για τους επισήμους σε ημέρες παρελάσεων ……. Ίσως είχε αυτό στο μυαλό του….

Εφόσον οι πολίτες συμφωνούν (γνωρίζουν δεν γνωρίζουν), όλα βαίνουν καλώς!!

ΥΣ: Παραθέτω μια ωραία ιδέα για μανδρότοιχο σε σχολείο, που ήδη υπάρχει κάπου στην Ελλάδα, για να αναδείξω, ότι όλα γίνονται με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με τις ευαισθησίες και τις γνώσεις… και επίσης ότι κάπου γίνονται και επεκτάσεις των αύλειων χώρων των σχολείων…..

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *