Ο Ερντογάν συμμαχεί με ακραίους Ισλαμιστές ενόψει εκλογών – Απέσυρε νόμο για την προστασία γυναικών

Απελπισμένος και πιεσμένος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προσπαθεί να βρει συμμάχους ενόψει των κρίσιμων εκλογών στην Τουρκία. Στον πανικό του ο «σουλτάνος» προσπαθεί να προσεγγίσει τους πιο ακραίους της χώρας προκειμένου να κερδίσει ψήφους.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η επιλογή του να αποδεχτεί την απόσυρση του νόμου που προστατεύει τις γυναίκες από κακοποίηση, δημιουργώντας σφοδρές αντιδράσεις στη χώρα.

Ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς «συμμάχησε» με το ισλαμικό κόμμα Νέας Ευημερίας το οποίος ζήτησε να αποσυρθεί ο εν λόγω νόμος. «Αποδέχθηκαν όλους τους όρους μας» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ισλαμιστές.

Mε βάση τις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν υπολείπεται του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που υποστηρίζεται από το μπλοκ των «έξι» της αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι πριν δύο χρόνια η Τουρκία αποσύρθηκε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης (2011), η οποία υποχρεώνει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να καταβάλλουν προσπάθειες για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Ο Ερντογάν δεν σταματάει εκεί. Η τουρκική αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι συμμαχεί με το κόμμα HUDA-PAR, δηλαδή, όπως τονίζει χαρακτηριστικά «με τους υποστηρικτές και το πολιτικό σκέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ» που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

«O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συνεχίζει να παραμείνει στην εξουσία, βάζει στη συμμαχία του το κόμμα που έχει άμεση σχέση με την Χεζμπολάχ!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαχαντίρ Ερντέμ, αντιπρόεδρος του Καλού Κόμματος.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του HUDA-PAR Ζεκεργιά Γιαπιτζίογλου επιμένει ότι η «Χεζμπολάχ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά αμύνεται όταν δέχεται επίθεση».

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069