Ο Μαραθώνας διοικείται από «ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ» ανίκανους και αδαείς;

Αν και θα ’πρεπε, μέρες που είναι, να ασχολούμαστε με θέματα χαρούμενα, γιορτινά, η Δημοτική Αρχή Μαραθώνα κάνει τα πάντα για να ασχολούμαστε με εκείνη, πάντως όχι θετικά, τόσο με το θέμα του Χριστουγεννιάτικου στολισμού, όσο και με πολλά άλλα θέματα μεταξύ των οποίων και το «The Cargo Project: Εικαστικό Έργο Αφύπνισης για την Κλιματική Αλλαγή και την καταστροφή του Περιβάλλοντος», ένα θέμα που πέρασε στα «ψιλά».

Στις 24 Απριλίου 2021, η Δημοτική Αρχή Μαραθώνα διατυμπάνιζε με Δελτίο Τύπου ότι εγκρίθηκε η πρόταση που υπέβαλε στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» και αφορούσε το «The Cargo Project» με χρηματοδότηση του Προγράμματος «Τρίτσης» ύψους 1.301.599,48 ευρώ. Η Δημοτική Αρχή ενημέρωνε τους πολίτες ότι επρόκειτο για ένα πρωτοποριακό τουριστικό αξιοθέατο αλληλεπίδρασης και συμμετοχής, με το οποίο φιλοδοξούσε, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, να μετατρέψει τον Μαραθώνα σε πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο !

Δυστυχώς αυτό το πρωτοποριακό για τον Δήμο μας «Project» μόλις προχθές (17-12-2021), έλαβε τέλος. Ένα παράδοξο θα λέγαμε τέλος, αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με απόφασή της ΑΚΥΡΩΝΕΙ την απόφαση 115/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνος (μέσω της οποίας ο Δήμος ζητούσε χρηματοδότηση) ΛΟΓΩ – άκουσον άκουσον – ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΟΡΓΑΝΟΥ. Με απλά λόγια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε την Απόφαση του Δήμου, διότι ενώ αυτή έπρεπε να υπογραφεί αποκλειστικά και μόνο από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, υπεγράφη από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Και εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα : ΓΝΩΡΙΖΕ, η «έμπειρη» Δημοτική Αρχή Μαραθώνα, με προεξέχοντα τον «εμπειρότατο» Δήμαρχο, ότι απαιτείται Απόφαση Αποδοχής των όρων του δανείου μόνο από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου (βάσει νόμου) και όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο ;
Εάν ΝΑΙ, γιατί δεν το έπραξε ;
Εάν ΟΧΙ, μήπως πρόκειται περί «έμπειρης» ανίκανης και αδαούς διοίκησης ;

– ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Αριθμ. Πρωτ. 161569/17-12-2021 – ΑΔΑ:ΡΒΨΒΟΡ1Κ-ΜΣΨ) : «Ακυρώνουμε την υπ’ αριθμ. 115/2021 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνα… διότι απαιτείται Απόφαση αποδοχής των όρων του δανείου ΜΟΝΟ από την Οικονομική Επιτροπή του Ο.Τ.Α… η ελεγχόμενη Απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνος στις 25-11-2021, ήτοι σε ημερομηνία μεταγενέστερη… Συνεπώς, υφίσταται αναρμοδιότητα οργάνου, λόγω του ότι την αποφασιστική αρμοδιότητα έχει πλέον η Οικονομική Επιτροπή».

Σπύρος Παππάς, Εκπαιδευτικός

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069