Ο «νέος Μπολτ» έκανε παγκόσμιο ρεκόρ περπατώντας: Αυτό είναι το 19χρονο φαινόμενο, Λετσίλε Τεμπόγκο

Στίβος: Ο Λετσίλε Τεμπόγκο έχει κάνει τον κόσμο να «παραμιλάει», με τα επιτεύγματα του τους τελευταίους μήνες, επιβεβαιώνοντας με το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. στην ηλικιακή κατηγορία Κ20 ότι δεν τον αποκαλούν άδικα «νέο Μπολτ».

Ο 19χρονος σπρίντερ από την Μποτσουάνα έκανε νέο ρεκόρ κόσμου στα 100μ., τα ξημερώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Κάλι της Κολομβίας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα καταφέρνει για τρίτη φορά, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών! Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι πέτυχε το 9.91, περπατώντας στα τελευταία 30 μέτρα της κούρσας!

Τεμπόγκο έχει κάνει όλο τον κόσμο να «παραμιλάει» και σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνει ότι αποτελεί το «Next Big Thing» του στίβου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι γνώστες αναφέρουν ότι έχει την εξέλιξη του θρυλικού, Γιουσέιν Μπολτ.

Από παγκίτης, συλλέκτης μεταλλίων

Ο αθλητής από την Μποτσουάνα είχε ξεκαθαρίσει ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό, από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Οι αγάπες του ήταν δύο: Το ποδόσφαιρο κι ο στίβος. Ξεκίνησε την προσπάθεια του από την μπάλα, ωστόσο ο προπονητής της τοπικής ομάδας τον κρατούσε στον πάγκο, κάτι που τον έκανε να στραφεί στον στίβο. Πολύ γρήγορα άρχισε να μαζεύει μετάλλια και πλέον έχει κάνει όλο τον κόσμο να «μιλάει» για εκείνον. Κι είναι μόλις 19 ετών.

Η απόφαση που του άλλαξε τη ζωή

Η στροφή στον στίβο ήταν περισσότερο ερασιτεχνική για τον Τεμπόγκο, ο οποίος δεν έδειχνε, μέχρι τα 16 του, να έχει διάθεση να ασχοληθεί επαγγελματικά. Τελικά, άλλαξε γνώμη το 2019, σε μια απόφαση που όλα δείχνουν ότι του άλλαξε και τη ζωή.

Μέσα στα τρία χρόνια η άνοδος του ήταν εντυπωσιακή! Δεν χρειάζεται να «πούμε» πολλά, το γεγονός ότι έσπασε το φράγμα των 10 δευτερολέπτων τρεις φορές μέσα στο 2022, «μιλάει» από μόνο του.

Η πρώτη ήταν τον Μάιο, όταν έκανε 9.96 και πήρε το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 από τον Τράβιον Μπρόμελ, ο οποίος το κρατούσε από το 2014. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον έκανε 9.94 και τα ξημερώματα έκανε 9.91 στο Κάλι.

https://youtu.be/SCV73UyuSiA

Δεν «φοβάται» τη σύγκριση με τον Μπολτ

Το γεγονός ότι στα 19 του, πολλοί τον συγκρίνουν με τον Γιουσέιν Μπολτ λέει πολλά από μόνο του, ωστόσο αποτελεί κι ένα μεγάλο βάρος που μπορεί να τον «λυγίσει». Ούτε ο πρώτος θα είναι, ούτε ο τελευταίος που δεν θα αντέξει τη σύγκριση με έναν θρύλο.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο Τεμπόγκο όχι απλά δεν προσπαθεί να αποφύγει τη σύγκριση με τον Τζαμαϊκό GOAT, αλλά ενίοτε την επιδιώκει κιόλας. Πολλές από τις αντιδράσεις, όπως το να απευθύνεται στους αντιπάλους του κατά τη διάρκεια του αγώνα, θυμίζουν τον Μπολτ.

Το αν θα καταφέρει να βάλει τελικά το όνομα του δίπλα σε εκείνο του κορυφαίου σπρίντερ θα φανεί στο μέλλον. Δύο είναι δεδομένα:

  • Πολλοί προσπάθησαν να μπουν σε σύγκριση μαζί του κι απέτυχαν.
  • Ο Τεμπόγκο δεν «φοβάται» τη σύγκριση με τον Μπολτ

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069