Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός πραγματοποίησαν αυτοψία στα έργα κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης Παλλήνης

Χρηματοδότησης Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 58 εκ. ευρώ.

Στα έργα κατασκευής του μεγάλου δικτύου αποχέτευσης στην Παλλήνη, που έχουν ήδη ξεκινήσει μετά την υπογραφή της σύμβασης τον περασμένο Ιούλιο και υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, για επιτόπου επιθεώρηση της προόδου των εργασιών.

Το έργο, συνολικού μήκους 172 χλμ και συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 58 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ταμείο Συνοχής), μετά και από σχετική πρωτοβουλία του Δήμου Παλλήνης και τελεί υπό τη διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής και της Διαχειριστικής της Αρχής στο πλαίσιο σχετικής εκχώρησης.
Αποτελεί ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο έργο αφού θα κατασκευαστούν παράλληλα, σε μια εργολαβία, το πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο, συνολικού μήκους 172 χλμ., 13 αντλιοστάσια για τη μεταφορά των λυμάτων προς Ψυτάλλεια καθώς και πάνω από 9.000 συνδέσεις με τα ακίνητα, προκειμένου μόλις ολοκληρωθεί το έργο να είναι στη διάθεση των πολιτών απολύτως λειτουργικό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο θα ολοκληρωθεί πλήρως σε 48 μήνες (4 έτη) από την υπογραφή της σύμβασης.

Την ξενάγηση στο εργοτάξιο πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Διευθύντας Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιος Τόσιος μαζί με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας, παρουσία και του Δημάρχου Παλλήνης Θ. Ζούτσου.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι η κατασκευή του έργου θα απαλλάξει τους κατοίκους από το κόστος εκκένωσης βόθρων που φθάνει έως και 2.000 ευρώ το χρόνο, ενώ παράλληλα έχει ήδη εξασφαλιστεί η δωρεάν σύνδεση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με το δίκτυο.

Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός τόνισαν τη σημαντικότητα του έργου, το οποίο αναμένεται να βάλει οριστικό τέλος στην επί δεκαετίες υποβάθμιση της υγείας, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενός εκ των μεγαλύτερων Δήμων της Ανατολικής Αττικής, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές δυνατότητες για την περιοχή, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Στην Περιφέρεια Αττικής με στοχευμένα έργα συμβάλλουμε στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα αναβαθμίζουμε την αξία γης και μειώνουμε σταδιακά τα πρόστιμα που καταβάλλει το Ελληνικό Κράτος, λόγω μη συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της σχετικής κοινοτικής οδηγίας».

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Δήμο Παλλήνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός παρευρέθηκε στην παράδοση κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στον Δήμαρχο Θ. Ζούτσο για τη χωριστή συλλογή πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών οι οποίοι πρόκειται να τοποθετηθούν σε κτίρια και εγκαταστάσεις του Δήμου Παλλήνης.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069