Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κήρυξε την έναρξη του 1ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κήρυξε την έναρξη του 1 ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ο οποίος πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Γ. Πατούλης: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και δίνουμε ώθηση στη νεανική επιχειρηματικότητα»

Παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Α. Συρίγου, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), Αθ. Κυριαζή, των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Πειραιά, Βουλευτών, εκπροσώπων του Δήμου Πειραιά και εκατοντάδων φοιτητών, κήρυξε χθες το βράδυ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης την έναρξη του Πρώτου Φοιτητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας.

Όπως επισημάνθηκε από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, στόχος του διαγωνισμού είναι «η ενθάρρυνση της συμμετοχής φοιτητών στην επιχειρηματική ζωή της Περιφέρειας, η προβολή, υποστήριξη και ώθηση στα επιχειρηματικά όνειρα και τις φιλοδοξίες των συμμετεχόντων».

Η παρουσίαση του διαγωνισμού έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Α. Κότιο και τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μ. Σφακιανάκη, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή & Δημητρίου 80).

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Ν. Δούνια, Γ. Μελάς και Χ. Μπουτσικάκης, συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ενώ το Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δ. Καρύδης. Επίσης ήταν παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική» και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Παπαγεωργίου, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ε. Μπαρμπαγιάννη, Χ. Αλεξανδράτος, κ.α.

Ο Υφυπουργός Α. Συρίγος κατά την τοποθέτησή του συνεχάρη τον Περιφερειάρχη και τους καθηγητές για τη σχετική πρωτοβουλία, ενώ επισήμανε ότι στην εποχή μας τέτοιες δράσεις συμβάλλουν καθοριστικά προκειμένου οι φοιτητές να μεταβούν μέσα από τη γνώση και στην εξειδίκευση στο πεδίο του επιχειρείν. Ο Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας Α. Κυριαζής, υπογράμμισε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας σε θέματα καινοτομίας, ενώ από την πλευρά του, τόσο ο Πρύτανης κ. Κότιος, όσο και ο Κοσμήτορας Μ. Σφακιανάκης και οι υπόλοιποι καθηγητές, τόνισαν ότι ο νέος αυτός καινοτόμος θεσμός φιλοδοξεί να δώσει πρόσβαση σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Περιφέρειας Αττικής στο οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας και να προσφέρει γνώσεις, ευκαιρίες και το κατάλληλο υπόβαθρο ανάπτυξης για νέες ιδέες, σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον ανταγωνιστικό, αλλά παράλληλα γεμάτο ευκαιρίες για καινοτόμα εγχειρήματα και επενδύσεις.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ΑΕΙ που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια Αττικής ανεξαρτήτως αντικειμένου σπουδών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά, ατομικά ή σε ομάδες, στην ειδική φόρμα του διαγωνισμού. Περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στη σελίδα https://www.developattica.gr/el/foititikos_diagonismos.

Η υποβολή των επιχειρηματικών ιδεών ξεκινάει το Νοέμβριο του 2022 και ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2023. Η αξιολόγηση των ιδεών θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο 2023. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έχει προγραμματιστεί για το Μάιο του 2023 και η τελετή βράβευσης θα γίνει τον Ιούλιο του 2023.

Την υλοποίηση του διαγωνισμού έχει αναλάβει η Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Κοσμήτορα, Καθηγητή κ. Μιχαήλ Σφακιανάκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Γ. Πατούλης: «Στόχος να δώσουμε στους νέους και τις νέες μας τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στο επιχειρηματικό περιβάλλον»

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Ά. Κότιο, τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Μ. Σφακιανάκη ο οποίος είναι ο «πατέρας» της ιδέας για τον διαγωνισμό, τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, τα στελέχη της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

«Εγκαινιάζουμε έναν νέο θεσμό που ξεκινά από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, αλλά διαχέεται σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα της Αττικής: τον Φοιτητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας, ένα ανοικτό κάλεσμα σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, σε κάθε ομάδα νέων ανθρώπων που έχει γόνιμες, πρωτότυπες, καινοτόμες ιδέες για το επιχειρείν μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον» επισήμανε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε:

«Στόχος μας είναι να δώσουμε στους νέους και τις νέες μας τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που είναι όσο ποτέ άλλοτε ανταγωνιστικό, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει πρωτόγνωρες ευκαιρίες για νέα επιχειρηματικά πρότζεκτ και προσέλκυση επενδύσεων, που θα «υιοθετήσουν» αυτές τις ιδέες και θα τις επιβάλουν στην αγορά. Η σημερινή εκδήλωση είναι μόνο η αρχή αυτού του νέου θεσμού, του Φοιτητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας, με την ολοκλήρωση του οποίου θα έχουμε την ευτυχία να καμαρώσουμε τις αξιόλογες προτάσεις του φοιτητικού κόσμου μας. Και προφανώς, είναι μόνο ένα μέρος από τις πρωτοβουλίες στις οποίες θα προχωρήσουμε μαζί στο μέλλον για να δώσουμε ξανά την ελπίδα στα νιάτα μας. Η Περιφέρεια Αττικής είναι ανοιχτή σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία, με ευρείες συνέργειες όλων των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων και, βεβαίως, σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και τους Δήμους της Αττικής. Αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση τα επόμενα χρόνια, με την αισιοδοξία που μας δίνει το νέο, αυξημένο κατά 54% Περιφερειακό Πρόγραμμα 2021 – 2027, καθώς από τα συνολικά 1,6 δις ευρώ που έχουμε στη διάθεσή μας, τα 200 εκ. θα διατεθούν για δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας».

Επιτροπή Αξιολόγησης

  • Καθηγητής Σωτήριος Καρκαλάκος , Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
  • Αναπληρωτής Καθηγητής Πρόδρομος Βλάμης , Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
  • Καθηγητής Δημήτριος Γεωργακέλλος, Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Καθηγητής Νικόλαος Γεωργόπουλος, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεών
  • Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Παραβάντης, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
  • Αναπληρωτής Καθηγητής Σπυρίδων Ρουκανάς, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
  • Επίκουρος Καθηγητής Σωτήριος Βαρελάς, Τμήμα Τουριστικών Σπουδών
  • Επίκουρη Καθηγήτρια Όλγα Σίσκου, Τμήμα Τουριστικών Σπουδών

Δείτε σχετικό βίντεο https://youtu.be/r-i6caM2Vco.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069