Ο Σάντσεθ στέλνει στη σύνταξη τον Παπανδρέου

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ετοιμάζεται στερήσει από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο αξίωμα που κατέχει

Πλώρη για τη Σοσιαλιστική Διεθνή βάζει ο Πέδρο Σάντσεθ σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais απειλώντας ευθέως να βγάλει στη σύνταξη τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος μονοπωλεί την οργάνωση τα τελευταία πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ισπανός πρωθυπουργός έχει επαρκή υποστήριξη για να παρουσιαστεί στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στη Μαδρίτη.

Ο Pedro Sánchez μετράει ψηφοδέλτια ενώ κομματικές πηγές και η ίδια η Σοσιαλιστική Διεθνής προβλέπουν ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος. Ποτέ ένας Ισπανός δεν ηγήθηκε της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Το PSOE εργάζεται εδώ και μήνες για να καταστήσει τον Sánchez υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Έλληνα Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου ως νέο πρόεδρο της SI» γράφει η El Pais και συνεχίζει: «Ο Παπανδρέου είναι επικεφαλής της Διεθνούς από το 2006 και όλα δείχνουν ότι σε αυτό το συνέδριο θα αποσυρθεί».

«Αν θέλει ο Σάντσεθ, και φαίνεται ότι θέλει, θα είναι ο νέος πρόεδρος, γιατί αυτό είναι που πολλές αντιπροσωπείες μας μεταφέρουν ήδη», επιβεβαιώνουν πηγές της Σοσιαλιστικής ΔΙεθνούς.

Οι υποψηφιότητες για την προεδρία της SI καταχωρούνται συνήθως ένα μήνα πριν από τη συνέλευση, δηλαδή στην περίπτωση αυτή τον Οκτώβριο. Αλλά ανεπίσημα, η Σοσιαλιστική Διεθνής συνήθως εκμεταλλεύεται την ετήσια συνάντηση στη Νέα Υόρκη στα μέσα Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για να συγκεντρώσει το προεδρείο της, όπου βρίσκονται οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Πενήντα κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε όλο τον κόσμο ανήκουν στην SI.

Πηγές της διεθνούς που προωθούν αυτήν την υποψηφιότητα τονίζουν ότι ο Σάντσεθ είναι «μία από τις πιο αναγνωρισμένες φωνές παγκοσμίως στον Σοσιαλδημοκρατικό τομέα» και τον έθεσε ως μία από τις “αναφορές” τώρα στην Ευρώπη, προεδρεύοντας της τέταρτης οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στη Λατινική Αμερική. Προς το προφίλ του Sánchez να ” ξαναρχίσει “μια οργάνωση που αναγνωρίζεται ότι ήταν λίγο ανενεργή τα τελευταία χρόνια, αναφέρονται οι” προοδευτικές πολιτικές για την οικολογική και κλιματική μετάβαση, την ενέργεια ή τη μετανάστευση “.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069