Ο Τσαβούσογλου χλευάζει τους Ευρωπαίους – «Θα κρυώσουν… Ο Θεός να τους βοηθήσει»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η ΕΕ τυφλώθηκε από την αλαζονεία της και για αυτό τώρα τον χειμώνα θα κρυώσει.

Νέα προκλητική συμπεριφορά επέδειξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου. Αυτή τη φορά χλεύασε τους Ευρωπαίους ότι θα κρυώσουν τον χειμώνα σε αντίθεση με την Τουρκία που «δεν έχει κανένα πρόβλημα».

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα» ανέφερε.

Επίσης, σχολίασε δηκτικά ότι «αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι. Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους. Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει; Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 (βαθμούς Κελσίου), κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω».

«Εμείς, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του αερίου, συμβαίνει λόγω των πολιτικών μας» πρόσθεσε, εννοώντας το γεγονός ότι η Άγκυρα έχει πάρει το μέρος της Μόσχας, αρνούμενη να επιβάλει κυρώσεις.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069