Οικονόμου: Τι είπε για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

Σήμερα 3,5 χρόνια μετά οι πολίτες ξέρουν ότι πετύχαμε πολλά ώστε όχι μόνο να μην βυθιστεί η Ελλάδα αλλά και να ανταπεξέλθει στα προβλήματα. Δεν παραδοθήκαμε. Τα κοινωνικά προβλήματα όμως παραμένουν. Με ανανεωμένη εντολή συνέχειας θα πάμε καλύτερα δίνοντας έμπρακτες λύσεις.

Η αντιπολίτευση έχει να αντιτάξει έναν πόλεμο φθοράς. Με ψέματα, με μικροπολιτική, με αλαλαγμούς. Τελευταίο εγχείρημα είναι η υπονόμευσης της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση δεν πολιτικοποιεί και δεν κομματικοποιεί τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνησή μας είναι πόλος θεσμικότητας.

Σχετικά με την ελληνική οικονομία, καταγράφεται ισχυρή ανάκαμψη και υψηλή ανθεκτικότητα. Επίσης, σημαντική μείωση της ανεργίας. Βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Αξιοσημείωτο είναι το συμπέρασμα έκθεσης ότι η Ελλάδα ήταν η θετική έκπληξη για την Ευρώπη. Τριπλάσια η ανάπτυξη στη χώρα μας του ευρωπαϊκού μέσου όρου φέτος.

Υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού μνημόνιο κατανόησης για την ίδρυση ερευνητικού κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη. Θα διοργανώνει κάθε χρόνο διεθνές συνέδριο για πληθυσμιακά ζητήματα.

Έχει ήδη δρομολογηθεί στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης το μεγαλύτερο πακέτο που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα μας για την κατάρτιση 500.000 ανέργων, αλλά και εργαζομένων ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που πλησιάζει το 1 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των νέων. Έχουμε ήδη αναπτύξει σειρά δράσεων. Οι δράσεις αυτές έχουν να κάνουν με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την στέγαση.

Συστήνεται γνωμοδοτικό όργανο το Εθνικό Συμβούλιο Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης με κύριο σκοπό τη διατύπωση απόψεων και εισηγήσεων προς τον υπουργό Εσωτερικών αναφορικά με θέματα τόσο ανακατανομής όσο και μεταφοράς αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων διακυβέρνησης.

Συστήνεται, επίσης, ένα Επιχειρησιακό Κέντρο Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης με στόχο την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του συστήματος. Προβλέπεται η κατά περίπτωση συγκρότηση συντονιστικών οργάνων υλοποίησης δημόσιας πολιτικής με επιμέρους θεματικές.

Σχετικά με την εισήγηση Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται τους νόμους και πιστεύει ότι η Δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να κάνουν απροϋπόθετα τη δουλειά τους όπως ορίζουν το σύνταγμα και οι νόμοι. Να μην τοποθετούμαστε απέναντι στη Δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές ανάλογα με το αν οι αποφάσεις και οι κινήσεις τους είναι σύμφωνα με τις απόψεις και τις επιδιώξεις μας.

Όσον αφορά τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, αρχικά, ότι ο πρωθυπουργός προσωπικά έχει συλληπηθεί τα παιδιά και την σύζυγο του τέως βασιλιά. Όλο το τελετουργικό έχει προκύψει μετά από συζητήσεις που έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με την οικογένεια του εκλιπόντος. Θα τηρηθεί πλήρως το πρωτόκολλο με σεβασμό.

Για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα είπε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε μια θετική κατάληξη. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε να επιστρέψουν τα Γλυπτά.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069