Παπαζάχος για σεισμό στη Μυτιλήνη: Οι κάτοικοι πρέπει να προσέχουν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μυτιλήνη που τον τελευταίο καιρό χορεύει στον ρυθμό του Εγκέλαδου. Ο Κώστας Παπαζάχος, καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, μιλώντας στην ΕΡΤ, προειδοποίησε τους κατοίκους του νησιού να είναι πιο προσεκτικοί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες καθώς η περιοχή είναι υψηλής σεισμικότητας.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαζάχος, αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να αποκλειστεί ένας μεγαλύτερος σεισμός, καθώς πρόκειται για μία δύσκολη περιοχή και, σε περίπτωση που ορισμένα κτήρια έχουν πρόβλημα στατικότητας, δεν πρέπει να κατοικούνται.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας, είναι φυσιολογική, είπε ο καθηγητής Σεισμολογίας.

Ο σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε την Μυτιλήνη, το πρωί της Τρίτης (10/01) έγινε κοντά στο ίδιο σημείο με τις δονήσεις που σημειώθηκαν στο νησί τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (07/01) το νησί «ταρακουνήθηκε» από δυο ισχυρούς σεισμούς με 4,9 Ρίχτερ και 4,7 Ρίχτερ.

Η περιοχή έχει κακό ιστορικό, καθώς το 1967, ένας καταστροφικός σεισμός στο νησί, 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε παρασύρει στον θάνατο 500 ανθρώπους και είχε προκαλέσει τον τραυματισμό χιλιάδων.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069