Παράδοση 3 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και 693 καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης από τον Περιφερειάρχη Αττικής στον Δήμο Φυλής

Γ. Πατούλης: «Εξοπλίζουμε τους δήμους με σύγχρονα μέσα συλλογής αποβλήτων χωρίς να επιβαρύνονται οι πολίτες»

Με την παράδοση στον Δήμο Φυλής, 3 απορριμματοφόρων συλλογής στερεών αποβλήτων και 693 καφέ κάδων, συνεχίζεται ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής. Η διανομή πραγματοποιείται, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης, για να αλλάξουμε όλοι μαζί τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Η προμήθεια και δωρεάν διανομή σύγχρονου εξοπλισμού ανακύκλωσης αποτελεί ένα από τα επτά βασικά βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «τέρας των σκουπιδιών» και να δώσουμε αξία στα σκουπίδια μας, όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Φυλής Χρ. Παππού πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής  Λ. Κοσμόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη, ενώ παρών ήταν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Μ. Οικονομάκης, Ζεφυρίου, Γ. Μαυροειδάκος και Τεχνικών Έργων Θ. Σχίζας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραδίδοντας τον εξοπλισμό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής και την άριστη συνεργασία με τον δήμο Φυλής, επισημαίνοντας:

“Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε εδώ, στο δήμο Φυλής με έναν δήμαρχο που έχει αλλάξει την πόλη, έχει δείξει μεγάλη φροντίδα για τον Δήμο του αλλά και ιδιαίτερη μέριμνα για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων με τη δική του δυναμική, τον Χρήστο Παππού. Παραδώσαμε τρία υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα για τη μεταφορά και τη διαχείριση των αποβλήτων της πόλης αλλά και 693 κάδους μικρούς και μεγάλους, όπως επίσης και εδαφοβελτιωτικό, το οποίο είναι το προϊόν που προκύπτει από τη συλλογή βιοαποβλήτων.  Με ικανοποίηση παρατηρούμε ότι βήμα βήμα, γίνεται πραγματικότητα η ανάπτυξη μιας ισχυρής αλυσίδας για τη δημιουργία της Πράσινης Περιφέρειας Αττικής. Η παρουσία μας εδώ σήμερα στη Φυλή έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πρόκειται για την περιοχή η οποία «βάζει πλάτη» για όλη την Αττική, καθώς εδώ γίνεται η διαχείριση των σύμμεικτων σκουπιδιών. Με σταθερά βήματα και με ισχυρές συνεργασίες πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα φτάσουμε στο σημείο, όχι μόνο να μην θάβονται σύμμεικτα σκουπίδια, αλλά ουσιαστικά να εκμηδενιστούν τα σκουπίδια που θα καταλήγουν στους χώρους ταφής. Αυτό είναι το όραμά μας το οποίο μοιραζόμαστε με τη δημοτική αρχή του Χρήστου Παππού εδώ και πολλά χρόνια και πιστεύω ότι με τη δυναμική η οποία υπάρχει, θα το πετύχουμε”.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Φυλής Χρ. Παππούς δήλωσε:

“Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αττικής το Γιώργο Πατούλη, παλιό συνάδελφο από το 2007 στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε εδώ και βάζουμε τις βάσεις για μία καθαρή πόλη, για μία πράσινη πόλη και μία πράσινη Περιφέρεια Αττικής. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Στο μέλλον θα κάνουμε κι άλλες δράσεις. Ήδη ξεκινήσαμε με τις πρώτες δράσεις και με την ανάπλαση της χωματερής στη Φυλή και με τα φωτοβολταϊκά που κατασκευάζουμε και έχουμε σαν στόχο και σκοπό ο δήμος Φυλής να γίνει ο πράσινος Δήμος της Περιφέρειας Αττικής. Ευχαριστώ πολύ”.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069