«Ντόμινο ζωής και θανάτου» στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου-Εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Βιργινίας Μάρκου

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου – νουβέλα της δημοσιογράφου και συγγραφέως κας Βιργινίας Μάρκου από τον Μαραθώνα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/6 στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Παρά το γεγονός της έξαρσης του κορονοϊού, που είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη (σε σχέση με τ’ αναμενόμενα) προσέλευση κόσμου, αλλά και την αδυναμία της γνωστής σε όλους Τένιας Μακρή να παραβρεθεί ως ομιλήτρια, όπως ήταν κανονισμένο, η εκδήλωση ήταν ξεχωριστή κι επιτυχημένη.  

Βασικός ομιλητής ήταν ο Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας κ. Γιάννης Μάλλιαρης, κάτοικος Ραφήνας, ο οποίος προέβη σε μία ενημέρωση γύρω από το θέμα της διπολικής διαταραχής/μανιοκατάθλιψης, με αφορμή το βιβλίο όπου οι χαρακτήρες βασανίζονται από τέτοιου είδους παθήσεις. Ο κ. Μάλλιαρης προσκάλεσε το κοινό που παρακολουθούσε, όπως θέσει ερωτήματα, κάτι που βρήκε ευήκοα ώτα και σημαντική ανταπόκριση.

Η εκδήλωση είχε λάβει την υποστήριξη των Συλλόγων, Γυναικών Μαραθώνος, Τύμβου, καθώς και της Βιβλιοθήκης του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και ως εκ τούτου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κα Γεωργία Κάτσα και η κα Μαρία Βούλγαρη εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης ανέγνωσαν αποσπάσματα, δίνοντας το στίγμα της ιστορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιάννης Μάλλιαρης προέτρεψε τους παραβρισκόμενους να προμηθευτούν και να διαβάσουν το εν λόγω βιβλίο της κας Μάρκου, ανακοινώνοντας πως σκοπεύει να το συμπεριλάβει σε θεραπευτικές αναγνώσεις – συνεδρίες που πραγματοποιεί με ασθενείς του, εξηγώντας ότι ο συγκεκριμένος τρόπος αποτελεί πιο αποτελεσματική κι ενδεδειγμένη μέθοδο, από την ανάγνωση ενδεχομένως, επιστημονικών και βαρύγδουπων σχετικών συγγραμμάτων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μαραθώνος κος Στέργιος Τσίρκας. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Κώστας Τσίρκας. Η κα Βάσω Κόλλια 1η Επιλαχούσα Βουλευτής ΝΔ Ανατολικής Αττικής. Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης και Χρήστος Στάμος. Οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αργύρης Λάσκος, Δημήτρης Μακρής ,Αλέξανδρος Ρέρρας, Στέλιος Γεραμάνης. Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μαραθώνα και Ν.Μάκρης κ.κ. Κώστας Λάσκος και Κώστας Κουλούκουσας. Ο Τοπικός σύμβουλος κος Παναγιώτης Γκιάλπης και ο σύμβουλος της Κοινότητας Γραμματικού κος Τάσος Χρυσίνας. O κος Δημήτρης Αγγελής από το ΔΣ της Τετράπολις και μέλος της ΔΗΜ.ΤΟ. Ο κος Νίκος Παπαργύρης από το ΔΣ της ΚΕΔΜΑ. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης κος Κώστας Σμέρος. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κος Λάζαρος Καραούλης. Ο Πρόεδρος της τοπικής ΝΔ κος Δημήτρης Κλεφτάκης. Η Πρόεδρος του συλλόγου «ΤΥΜΒΟΣ» κα Γεωργία Κυπαρίσση. Η Πρόεδρος του συλλόγου Αρκάδων κα Δέσποινα Γρηγοροπούλου. Η Γραμματέας του ομίλου Ρόταρυ Νεας Μάκρης-Μαραθώνα κα Αθηνά Ρούση. Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών του Δήμου Μαραθώνος κος Ιωάννης Ζουγανέλης και πολλοί άλλοι .

Για περισσότερες φωτογραφίες από την παρουσίαση δείτε ΕΔΩ.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069