ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής: Θετικό βήμα για τα λατομεία, συνεχίζουμε τον αγώνα

«Με συνέπεια και σοβαρότητα συνεχίζουμε τον αγώνα κατά του ανοσιουργήματος της επαναλειτουργίας των ανενεργών λατομείων στο Πεντελικό»

Με αφορμή την πρόσφατη εξέλιξη στη Βουλή που αναφέρεται στο θέμα, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας:

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ από την πρώτη στιγμή που επιχειρείται το ανοσιούργημα κατά του Πεντελικού, με την έκδοση, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, τεσσάρων αδειών ερευνών για δήθεν μαρμαροφόρα κοιτάσματα, έδειξε σοβαρότητα, ειλικρίνεια και συνέπεια, στηρίζοντας έμπρακτα τις ενέργειες του Δήμου Διονύσου.

Συγκεκριμένα:

  • Αντιδρώντας αστραπιαία την Πέμπτη 27/5/2021 κατέθεσε πρώτο από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ερώτηση με θέμα: «Αποτελεί ανοσιούργημα η δημιουργία νέων Λατομείων στο Πεντελικό όρος» (https://arvanitidis.eu/apotelei-anosioyrgima-i-dimioyrgia-neon-latomeion-sto-penteliko-oros/ ), ενώ στελέχη του αρθρογράφησαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τόσο στο Δήμο όσο και στην Περιφέρεια, συμβάλοντας στις ομόφωνες καταδικαστικές Αποφάσεις των αντίστοιχων Συλλογικών οργάνων και ταυτόχρονα ηγήθηκαν των δράσεων που αποφασίστηκαν.
  • Την Τετάρτη 21/10/2022 ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Διαπαραταξιακής Επιτροπής κατά των λατομείων του Δήμου Διονύσου που είχε ως στόχο την σε βάθος ενημέρωση των Τοπικών Οργανώσεων όλων των κομμάτων και την τοποθέτηση των βουλευτών αλλά και των υποψηφίων βουλευτών. Δεσμευτήκαμε να διοργανώσουμε άμεσα μαζική εκδήλωση με μοναδικό θέμα τα Λατομεία και να κινητοποιήσουμε την κοινωνία. Ταυτόχρονα έγινε ενημέρωση σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές πως αν δεν συνταχθούν με τη θέση του Δήμου και των Δημοτών κατά των λατομείων θα βρουν όλη την κοινωνία του Δήμου απέναντι. Όλοι οι υποψήφιοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
  • Όταν στη συνέχεια κατατέθηκε και η 5η λατομική άδεια ερευνών και υπήρξε νέος κύκλος αντιδράσεων, πρώτη η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Διονύσο, όπως είχε δεσμευτεί στα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, κινητοποίησε τα μέλη της, προχώρησε σε μαζική εκδήλωση την Τετάρτη 12/10/2022 με Κεντρικούς ομιλητές τον Κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο Γιώργο Αρβανιτίδη και τον Τομεάρχη  Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Αποστολόπουλο στο Πνευματικό Κέντρο Διονύσου. Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές πήραν το λόγο και δεσμεύτηκαν δημόσια ότι θα δώσουν τη μάχη μαζί μας κατά των λατομείων με ένα βροντερό «ΟΧΙ» στα συμφέροντα που προσπαθούν να εκδώσουν λατομικές άδειες.
  • Κατά την τελευταία ανακίνηση του θέματος, κατά τη διάρκεια συζήτησης του του σχεδίου νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες στη Βουλή ο Δήμος απευθύνθηκε στα κόμματα, να συνδράμουν καταθέτοντας τη σχετική τροπολογία. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αντιδρώντας πάλι αστραπιαία την  κατέθεσε, με τον εισηγητή και αρμόδιο βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη και την συμπεριέλαβε στην εισηγητική του ομιλία στη Βουλή τη Δευτέρα 20/3/2023 και την Τρίτη 21/3/2023 .
  • Στην πολιτική συγκέντρωση υποψ. Βουλευτή μας το Σάββατου 15/3/2023 (δηλαδή 3 ημέρες πριν συζητηθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή), στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου, τόσο από τον ίδιο τον ομιλητή, όσο και από παριστάμενο Αντιδήμαρχο που είναι Πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής κατά των Λατομείων, έγινε ειδική αναφορά στο θέμα, ενώ ζητήθηκε από τους παριστάμενους να σταθούν δίπλα στο Δήμο, ενισχύοντας τις δράσεις που έχουν αποφασιστεί, ενόψη της παραπάνω συζήτησης στη Βουλή.
  • Παρότι πολύ αργά, εμείς χαιρετίζουμε σαν θετικό βήμα, κατ΄ αρχήν ότι ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ προσχώρησαν στις θέσεις μας κατά των λατομείων στο Πεντελικό κι ας άργησαν 2 ολόκληρα χρόνια για να εκφραστούν, για να ακολουθήσει στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκρέκας, επικαλούμενος μάλιστα, αυτή τη φορά στη Βουλή, τις ρητές κατευθύνσεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου των Αθηνών και υποσχόμενος ότι άμεσα θα προωθήσει «μεταβατική ρύθμιση», που θα αποτρέπει ακόμη και την κατάθεση αιτημάτων για άδειες ερευνών, προκειμένου να μην αναστατώνεται άνευ λόγου η τοπική κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και η Τοπική μας Οργάνωση θα είναι εδώ, για όσο χρειαστεί, μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι να αποδοθεί το Πεντελικό στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου σαν τόπος αναψυχής, ιστορίας και πολιτισμού. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ήταν το πρώτο κόμμα που όταν τα φώτα της δημοσιότητας δεν ήταν στραμμένα στα Λατομεία, ανέδειξε το θέμα, στήριξε και στηρίζει το Δήμο Διονύσου στο δίκαιο αγώνα που δίνει κατά των λατομείων έχοντας τη δέσμευση όλων των υποψηφίων του στην Ανατολική Αττική πως θα είναι σύμμαχοι του Δήμου απέναντι σε οποιαδήποτε λατομική δραστηριότητα στο Πεντελικό Όρος. Και το ξαναλέμε γιατί για εμάς σημαίνει πολλά: Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το μοναδικό Κοινοβουλευτικό κόμμα που κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή. Αυτό αποδεικνύει ότι τα λόγια μας έγιναν πράξη.

Εμείς τους αγώνες τους δίνουμε και χωρίς να είναι προεκλογική περίοδος.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069