Πατήρ Αντώνιος: Η χλιδάτη ζωή με τις δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου

Μπορεί ο πατήρ Αντώνιος να επανεμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης, υποστηρίζοντας πως «δεν έχω κάνει κανένα κακό σε παιδί», όμως την ίδια στιγμή οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» λαμβάνουν διαστάσεις χιονοστοιβάδας με τα παιδιά να κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς, τιμωρίες ακόμη και σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Ο πατήρ Αντώνιος – μπροστά στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και στις έρευνες Αρχών και Δικαιοσύνης που είναι σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με το Star, βρίσκεται κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, δεν μιλά με κανέναν δικηγόρο και ούτε βλέπει τηλεόραση, με την πρεσβυτέρα να τον ενημερώνει για τα τεκταινόμενα.

Όμως, την ίδια στιγμή ξέρει ότι σύντομα θα κληθεί να δώσει κατάθεση για όσα του καταλογίζουν. Αλώστε, ο πατήρ Αντώνιος ελέγχεται και για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η Κιβωτός από το 2017 έως το 2021 είχε δωρεές σχεδόν 28 εκατ. ευρώ (συγκέντρωσε το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ για την ακρίβεια).

Η Porsche Cayenne και οι σωματοφύλακες

Οι αποκαλύψεις για την ζωή του πατέρα Αντώνιου διαδέχονται η μία την άλλη με τον ίδιο να δηλώνει «γιατί μου τα λένε αυτά;» και τους συνεργάτες του να αποδίδουν την επίθεση στο πρόσωπό του σε «πολιτικά και θρησκευτικά αντίποινα», ωστόσο οι μαρτυρίες μπορεί και να τον «κάψουν».

Αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν στο ότι ο πατήρ Αντώνιος κυκλοφορούσε με Porsche Cayenne, έμενε σε πολυτελείς επαύλεις και έκανε ακριβά δώρα στους ευνοούμενους τροφίμους των δομών. Μάλιστα, είχε και σωματοφύλακες που τον πρόσεχαν ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν και παιδιά που τον έχουν καταγγείλει πως τους χρησιμοποιούσε για υπηρέτες του.

Η εμφάνιση με το υπερπολυτελές τζιπ

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA συγκεκριμένα, έπειτα από κρουαζιέρα 7 ημερών με παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου», ο πατήρ Αντώνιος αποβιβάζεται στο λιμάνι του Πειραιά και ορισμένοι από τους επιβάτες τον βλέπουν να κατευθύνεται σε σημείο που τον περίμενε οδηγός, μπροστά από ένα άλλο πολυτελές τζιπ.

«Όταν τελείωσε η κρουαζιέρα στο Λαύριο και αποβιβάστηκαν (…) μπήκε αυτός σε ένα μεγάλο τζιπ Mercedes, με σκούρα τζάμια για να μη φαίνεται, με οδηγό. Αυτό το θυμάμαι γιατί μου είχε κάνει εντύπωση» σημειώνει από την πλευρά του ένας από τους επιβάτες του πλοίου.

Στις κρουαζιέρες δεν πήγαιναν όλα τα παιδιά, αλλά λίγα και εκλεκτά όπως καταγγέλλουν πρώην εργαζόμενοι της οργάνωσης. Η επιστροφή στην Αθήνα, έβρισκε τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα είτε στη Ραφήνα, είτε στην περιοχή της Βραυρώνας όπου βρίσκονταν οι δύο μεζονέτες τους.

Οι «χρυσές» δωρεές στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Εκτός από τις καταγγελίες που έρχονται «βροχή» για τις κακοποιήσεις, τόσο από πρώην τρόφιμους της οργάνωσης, όσο και από εργαζομένους, εξίσου αποκαλυπτικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα πάντα με το MEGA, ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού του Κόσμου» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια στιγμή, η ΜΚΟ έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός του Κόσμου» στην ιστοσελίδα της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

Όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα, ανάμεσα στους 52 χορηγούς είναι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες, πετρελαιοειδή, μεγάλες εταιρίες τροφίμων.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069