Πάτρα: Η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών μετά την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου – Τι είπε η Ρούλα

Πάτρα: Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθετε για περισσότερες από 9 ώρες χωρίς, κατά πληροφορίες, να δίνει ουσιαστικές πληροφορίες

Με τη μαραθώνια κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε την Τρίτη το θρίλερ της Πάτρας με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τη συλλογή στοιχείων σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας προκειμένου να καταλήξουν στην απαγγελία νέων κατηγοριών μετά και το πόρισμα που έδειξε την ασφυξία ως αιτία του βίαιου θανάτου των δύο παιδιών.

Στις περισσότερες από εννέα ώρες της κατάθεσής της η Δήμητρα Πισπιρίγκου δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τους αστυνομικούς καθώς η παρουσία της κατά τον θάνατο της Ίριδας την καθιστά «κλειδί» για τα επόμενα βήματα της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.

Η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου χρησιμοποίησε ως άλλοθι την αδερφή της προκειμένου να μην πέσουν πάνω της οι υποψίες για τον θάνατο ειδικά της Ίριδας.

Η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να επιβεβαιώνει την εκτίμηση αυτή των αστυνομικών καθώς μέσα από το κελί και πριν η αδερφή της να ολοκληρώσει την κατάθεσή της δήλωσε την Τρίτη ότι «λάτρευε το μωρό μου όσο κι εγώ. Αν ήξερε ότι το έχω πειράξει, θα είχε βγει να το πει πρώτη».

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συμβαίνει. Πίστευα ότι όλα αυτά που ακούω στα κανάλια είναι ψέματα και υπερβολές. Δεν έχω πειράξει κανένα από τα παιδιά μου, είναι τεράστια αδικία αυτό που μου γίνεται. Τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρούνται άδικα δικοί μου άνθρωποι που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα. Η Δήμητρα λάτρευε το μωρό μου όσο κι εγώ. Μου φαίνεται απίστευτο και να σκεφτεί κανείς ότι ήξερε ότι έχω πειράξει το μωρό μου και να μην είχε βγει πρώτη να το πει. Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα αποδειχθεί η αθωότητά μου» είπε χαρακτηριστικά η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όσον αφορά την αντίδραση της ήδη προφυλακισμένης για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας για το πόρισμα των ιατροδικαστών σχετικά με τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε ότι «έχει ακούσει για το πόρισμα. Αναμένουμε να το λάβουμε και να το μελετήσουμε. Έχει εκπλαγεί πάρα πολύ δυσάρεστα. Δεν ήθελε να πιστέψει και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα επαληθεύονταν οι φήμες για ανθρώπινη παρέμβαση στον θάνατο των παιδιών της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, η επόμενη κίνηση της πλευράς της Ρούλας Πισπιρίγκου θα είναι να δώσει το πόρισμα σε ειδικούς επιστήμονες. «Αν μας πουν ότι το πόρισμα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, δεν έχει κενά, είναι απολύτως σωστό και επιδέχεται παρά μόνο μιας ερμηνείας και είναι 100% ότι υπάρχει ανθρωποκτονία, θα κινηθούμε αναλόγως».

Η αδερφή της προφυλακισμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου, φέρεται να ρωτήθηκε για την ημέρα θανάτου της Ίριδας, καθώς ήταν παρούσα στο σπίτι όταν βρέθηκε νεκρή μαζί με την αδερφή της Ρούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια όσα θυμάται από την ημέρα εκείνη αλλά και να διευκρινίσει την ώρα που βρήκε αναίσθητη της μόλις 6 μηνών Ίριδα. Ρωτήθηκε επίσης για το πότε ειδοποιήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης αλλά και το ΕΚΑΒ.

Οι αστυνομικοί της έθεσαν επίσης πολλές ερωτήσεις για την σχέση που είχαν Μάνος Δασκαλάκης και Ρούλα Πισπιρίγκου όπως και για τις εντάσεις που είχε το ζευγάρι μεταξύ τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις επιμένοντας να δικαιολογεί την αδερφή της για την οποία δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δώσει νέα κατάθεση τις επόμενες ημέρες προκειμένου να κλείσει η σχετική δικογραφία ώστε να αποσταλεί στον εισαγγελέα ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069