Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν έχω βιάσει ποτέ καμία γυναίκα»

Με αναφορές στους Σπύρο ΜπιμπίλαΠηνελόπη Αναστασοπούλου και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους συνέχισε την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, εξέφρασε το παράπονό του για τον Σπύρο Μπιμπιλα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλει να λέει ότι είναι φίλος μου. Να μην αναφερθώ στο πώς έχει μιλήσει για την πρώτη καταγγέλουσα και τη μητέρα της! Ήρθε εδώ και είπε κουτσομπολιά. Τρεις μέρες πριν γίνει όλο αυτό ήταν στο σπίτι μου, έτρωγε και κοιμόταν. Όλοι αυτοί που είναι εδώ πίσω έχουν έρθει σπίτι μου, τους έχω ταΐσει, τους έχω φιλοξενήσει. Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να βρεθώ ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θα ήθελε να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό. Ο κανονικός κόσμος δεν ασχολείται. Αυτοί που πάνε έξι η ώρα με το λεωφορείο στη δουλειά. Όχι αυτοί που έρχονται κάθε μέρα εδώ στο δικαστήριο. Τι είναι αυτοί; Την πτώση και την καταστροφή του Φιλιππίδη;».

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι είπε για Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου

«Η Παπαχαραλάμπους δεν είναι καν μάρτυρας! Τι είπε; Ότι κατουρούσα στο νιπτήρα! Δικάστε με γι’ αυτό!», είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης αναφερόμενος στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους που βρίσκεται κάθε μέρα στη δικαστική αίθουσα και ήταν από τις πρώτες γυναίκες που έκαναν καταγγελία σε βάρος του.

«Η Αναστασοπούλου είπε ότι έβαλα τα χέρια μου στο παντελόνι μου και αυτοϊκανοποιούμουν κι αυτή έφυγε λέγοντας πως πάει στον φίλο της κι εγώ είπα “α, εντάξει”. Με την κυρία Αναστασοπούλου δεν υπήρξε ποτέ θέμα ερωτικό! Μια φορά στο καμαρίνι, της είχα ζητήσει να μου περάσει στο κομπιούτερ κάποια τραγούδια. Είναι μια δυναμική γυναίκα, θα μπορούσε να αντιδράσει. Όλα στο θέατρο ακούγονται. Δεν ακούστηκε ποτέ ότι είμαι βιαστής. Δυσαρεστήθηκε μια φορά και το έγραψε στο Facebook, γιατί θεώρησε ότι πήγαμε να ανεβάσουμε μια παράσταση που τα δικαιώματα τα είχε αγοράσει ο παραγωγός που είχα στο Μουσούρη. Τα είχε πληρώσει τα δικαιώματα. Αυτό το έργο πήγε να το ανεβάσει άλλος παραγωγός στο θέατρό του και ενημερώθηκε ότι τα δικαιώματα είναι κρατημένα. Ανεβαίνει το έργο και πήγε η υπεύθυνη για τα δικαιώματα και έκανε ασφαλιστικά μέτρα. Και η κυρία Αναστασοπούλου τα έβαλε μαζί μου».

Τι είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης για την πρώτη καταγγέλλουσα

Συνεχίζοντας για την πρώτη καταγγέλουσα ο κατηγορούμενος ηθοποιός επανέλαβε ότι προσπαθούσε να τον προσεγγίσει. Ο Πέτρος Φιλιππίδης έκανε λόγο για ένα απόλυτα οργανωμένο σχέδιο από γυναίκες που δεν τις πήρε στη δουλειά. «Οργανώθηκαν σε δικηγορικό γραφείο από δικηγόρο – μάνατζερ. Κατηγόρησαν τον Κιμούλη, το Σπυρόπουλο, δεν βγήκαν όμως. Δεν είμαι ανώμαλος! Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα. Μας βλέπετε. Μας γνωρίζετε. Ξέρετε ποιο είναι το ενοχλητικό κομμάτι της πρώτης καταγγέλλουσας; Το πως μπαινοβγαίνει μέσα στην αίθουσα. Την βλέπετε όλο αυτόν τον καιρό! Είναι ενοχλητική, είναι επεμβατική. Εγώ δεν το θέλω αυτό».

Πλήρης άρνηση των κατηγοριών

«Το γεγονός που περιγράφει στη θεατρική εστία δεν ισχύει. Δεν συνέβη. Δεν έχω βιάσει ποτέ καμία γυναίκα. Δεν έχω φερθεί άσχημα σε γυναίκα. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι βιαστής. Είπαν ότι επιδεικνύομαι! Ζω μια τρέλα! Μου τρελαίνει το μυαλό αυτό! Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα. Παρά πολλοί ηθοποιοί, μας βλέπει ο κόσμος και μας αγαπάει. Εμένα, τον Μπέζο, τον Στάνκογλου. Ξέρετε τι γίνεται στα καμαρίνια;! Δεν είμαι ανώμαλος! Δεν είμαι βιαστής!» είπε και συμπλήρωσε: «Όλο αυτό που περιγράφει η πρώτη καταγγέλλουσα είναι εντελώς ψεύτικο! Χθες μου είπαν ότι σε κάποιο κανάλι είπαν ότι εγώ την κυνηγούσα στους διαδρόμους του θεάτρου και την έπιασα από το λαιμό! Αυτά δεν τα έχει πει ούτε η ίδια! Μερίδα του τύπου όχι απλώς με έχει ξεσκίσει! Πρέπει να βρεθεί και καινούργια λέξη!».

Επανερχόμενος στην υπόθεση της πρώτης καταγγέλουσας υποστήριξε ότι της ζήτησε να μην ξαναέρθει στο θέατρο. «Μου έλεγαν οι άλλοι ηθοποιοί ότι έρχεται στα καμαρίνια, ότι επεμβαίνει σε συζητήσεις. Την τελευταία φορά που την είδα με τη μητέρα της, είπα «εσύ μέσα, εσύ έξω». Θα με ενδιάφερε και θα την έδιωχνα; Είμαι βιαστής 2008-2014! Πριν και μετά αγνοείται η τύχη μου! Η ανωμαλία και η διαστροφή μου περιορίζεται σε αυτό το διάστημα. Κάτι έπαθα από το 2008-2014 και μετά συνήλθα».

Σχετικά με το περιστατικό στο BIOS ανάφερε πως ο ίδιος πήγε στη συγκεκριμένη παράσταση κατόπιν παρότρυνσης. «Εκεί εμφανίστηκε ξαφνικά η πρώτη καταγγέλλουσα. Με αγκαλιάζει με φιλάει, μου λέει τι κάνεις. Έγινε καβγάς με την Ελπίδα. Της είχα πει «άστο θα αναλάβω». Εκείνη πίστευε αλλά πράγματα».

Για τον ισχυρισμό της πρώτης καταγγέλλουσας ότι είχε αποκαλύψει το γάμο της στον κατηγορούμενο και του ζήτησε να το πουν μαζί στη μητέρα της, ο Πέτρος Φιλιππίδης το αρνήθηκε πλήρως. «Από που και ως που να το ξέρω;! Δεν ισχύει αυτό! Το άκουσα εδώ στη δίκη».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι γνώριζε για τη συνάντηση της συζύγου του Ελπίδας Νινου με τον Σπύρο Μπιμπίλα και τη μητέρα της καταγγέλουσας, ενώ για την επίσκεψη της σε παράσταση του το 2020 ανέφερε: «Μόλις την είδα έξω από το θέατρο, λέω στο Μπιμπιλα «μαζί ήρθατε;». Μου λέει μη δίνεις σημασία. Πήγα προς το αυτοκίνητο μου και εκείνη μου λέει «δε θα μου μιλήσεις;». Της λέω όχι. Μετά δέχτηκα ένα τηλέφωνο από το κ. Νάτσιο για την πρώτη καταγγέλλουσα. Είχε μεταφράσει κάποιο έργο για πατέρα και κόρη μου είπε ο Νατσιος. Το πήγε στο Βαλτινό κι αυτός δεν ενδιαφέρεται. Όταν είπα το όνομα σου, είπε «α ναι είμαστε και οικογενειακοί φίλοι». Δεν ήμασταν οικογενειακοί φίλοι».

Η στιγμή που έμαθε την καταγγελία

«Δεν το χωράει το μυαλό μου. Βγαίνει η πρώτη καταγγελία. Δεν είμαι ηλίθιος. Είμαι άνθρωπος του κόσμου και της κοινωνίας. Σε δημοσιογραφικούς κύκλους ακούγεται για βιασμό. Λέω αποκλείεται. Λέω δεν υπάρχει! Έρχεται η κατάθεση στον εισαγγελέα και γίνεται βιασμός. Τι να σας πω; Πως αισθάνθηκα; Ήθελα να πεθάνω. Μετά έρχεται ακούω ότι είναι κι άλλος βιασμός τον οποίο δε θυμόταν! Ούτε ξέρω τι σημαίνει κατά συρροή ούτε τίποτα. Εγώ ξέρω ότι δεν τα έχω κάνει. Μιλάω με τον τότε δικηγόρο μου. Πηγαίνω στην ανακρίτρια. Εκεί σταματάει η μνήμη μου» είπε ο ηθοποιός ο οποίος απέδωσε ως κίνητρο της πρώτης καταγγέλουσας ότι ήθελε από κάπου να πιαστεί. «Παρουσιάστηκε ως αβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί και δεν ξέρουμε πως συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέματα».

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069