Πέτρος Φιλίππου: Λάθη και ψέματα για τους δασωμένους αγρούς στη Λαυρεωτική και τον Σαρωνικό

Ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την περιοχή των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, έχει να κάνει με εκτάσεις που στο σύνολό τους θεωρούνται βάσει δικαστικών αποφάσεων του 1872-1880, ως Δημόσιες- Δασικές.

Το πρόβλημα υποτίθεται πως έχει λυθεί μόνο για τη Δημοτική Ενότητα Κερατέας, και για την εντός σχεδίου έκταση της κοινότητας Σαρωνίδος (όπου οι κάτοικοι προσέφυγαν όλοι στα δικαστήρια).

Εξακολουθεί όμως να υφίσταται για τις περιοχές Λαυρίου, Καλυβίων, Κουβαρά ,Αγίου Κωνσταντίνου, Αναβύσσου, Π.Φωκαίας και τις εκτός σχεδίου περιοχές της Σαρωνίδας. Πριν ένα χρόνο με νόμο για τα δασικά της ΝΔ (άρθρο 93 του Ν. 4915/2022, ΦΕΚ 63Α), επιλύθηκε ένα θέμα (χρόνιο αίτημα, σ ‘όλη την Ελλάδα) για τους δασωμένους αγρούς. Μετά τη δημοσίευση του νόμου το Υπουργείο Περιβάλλοντος δια του κτηματολογίου, μετά από γνωμοδότηση, γνωστοποίησε ότι, απ’ όλη την Ελλάδα ο νόμος αυτός ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ στη περιοχή που ισχύουν αυτές οι δικαστικές αποφάσεις (Δήμος Λαυρεωτικής και Σαρωνικού).

Δεν εφάρμοσε το νόμο για τους δασωμένους αγρούς στην περιοχή μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ δημιούργησε ένα νέο πρόβλημα γι’ αυτή τη περιοχή, μην εφαρμόζοντας τον νόμο για τους δασωμένους αγρούς, κάτι που ίσχυσε σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες φορέων, πριν λίγες μέρες με τροπολογία που υπάγεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η κυβέρνηση υποτίθεται πως διόρθωσε το λάθος που αυτή δημιούργησε.

Κι ενώ η αμφισβήτηση των ιδιοκτησιών αυτής της περιοχής συνέχισε να υπάρχει, η κυβέρνηση αρνήθηκε 4 χρόνια να το επιλύσει. Παραταύτα πανηγύριζε ότι έλυσε ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε.

Δεσμευόμαστε πως η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει το πρόβλημα Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει άμεσα στην λύση του προβλήματος που εδώ και πολλές δεκαετίες έχει δεσμεύσει τις ιδιοκτησίες των κατοίκων της Λαυρεωτικής και του Σαρωνικού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069